Якщо ви хочете приготувати смачну страву із простих інгредієнтів, не витрачати багато часу біля плити та провести його із близькими – приготуйте картопляну запіканку.
Інгредієнти:
- картопля – 3 шт.;
- петрушка – пучок;
- яйця – 3 шт.;
- пластівці перцю чилі;
- чорний мелений перець — 1 ч. л.;
- рисове борошно — 2 ст. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- сир – 150 г.
Спосіб приготування:
- Подрібнюємо на дрібній тертці очищену картоплю. Заливаємо картопляну масу водою і залишаємо трохи відмокнути.
- Нарізаємо петрушку та з’єднуємо з яйцями, чорним меленим перцем та пластівцями чилі, збиваємо до однорідності.
- Віджимаємо картопляну масу від зайвої вологи та викладаємо на сито – так залишки рідини стікають.
Популярні новини зараз
Показати ще
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію
Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
- У картопляну масу висипаємо борошно та сіль, додаємо яєчну суміш, ретельно перемішуємо.
- У сковороду з олією викладаємо частину картопляної суміші, обсмажуємо на середньому вогні.
- Саме тоді нарізаємо тонкими широкими пластинами сир. Викладаємо на поверхню обсмаженої картопляної маси, накриваємо другою частиною суміші та рівномірно розподіляємо по сиру.
- На повільному вогні під кришкою готуємо запіканку 10-12 хвилин. Перевертаємо на інший бік, обсмажуємо 7 хвилин. Запіканка готова.
Нагадаємо про ситну та корисну вечерю: фарширований кабачок з волоськими горіхами та овочами - як приготувати.
Раніше ми повідомляли, що смажені кабачки смачніші за м'ясо, ніхто не повірить, що це овочі: простий рецепт грецького соусу до них.