Якщо ви хочете приготувати смачну страву із простих інгредієнтів, не витрачати багато часу біля плити та провести його із близькими – приготуйте картопляну запіканку.

Картопляна запіканка. Фото Freepik

Інгредієнти:

  • картопля – 3 шт.;
  • петрушка – пучок;
  • яйця – 3 шт.;
  • пластівці перцю чилі;
  • чорний мелений перець — 1 ч. л.;
  • рисове борошно — 2 ст. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • сир – 150 г.

Картопляна запіканка. Фото Freepik

Спосіб приготування:

  • Подрібнюємо на дрібній тертці очищену картоплю. Заливаємо картопляну масу водою і залишаємо трохи відмокнути.
  • Нарізаємо петрушку та з’єднуємо з яйцями, чорним меленим перцем та пластівцями чилі, збиваємо до однорідності.
  • Віджимаємо картопляну масу від зайвої вологи та викладаємо на сито – так залишки рідини стікають.

Картопляна запіканка. Фото Freepik

Популярні новини зараз

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще
  • У картопляну масу висипаємо борошно та сіль, додаємо яєчну суміш, ретельно перемішуємо.
  • У сковороду з олією викладаємо частину картопляної суміші, обсмажуємо на середньому вогні.
  • Саме тоді нарізаємо тонкими широкими пластинами сир. Викладаємо на поверхню обсмаженої картопляної маси, накриваємо другою частиною суміші та рівномірно розподіляємо по сиру.
  • На повільному вогні під кришкою готуємо запіканку 10-12 хвилин. Перевертаємо на інший бік, обсмажуємо 7 хвилин. Запіканка готова.

Нагадаємо про ситну та корисну вечерю: фарширований кабачок з волоськими горіхами та овочами - як приготувати.

Раніше ми повідомляли, що смажені кабачки смачніші за м'ясо, ніхто не повірить, що це овочі: простий рецепт грецького соусу до них.