Багато людей люблять смачні ласощі з ягід та фруктів, тому шукають нові рецепти та пробують незвичайні комбінації продуктів.
Спеціально для любителів солодкого на Telegram-каналі "Щоденник дачника" опублікували рецепт незвичайного десерту - вишні у желе. Цей десерт дуже смачний і корисний, адже вишня багата різноманітними вітамінами. При цьому він легко готується та не вимагає важкодоступних продуктів.
Для приготування вишні в желе необхідно підготувати низку інгредієнтів:
- Вишні – трилітрова банка.
- Желатин - 70 грам.
- Цукор – 1 кілограм.
- Вода — 0,5 л.
Спосіб приготування:
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
1. Спочатку вишні потрібно очистити від кісточок.
2. У воді потрібно розвести желатин і дати йому набрякнути.
3. Поки желатин набухає до вишні, потрібно додати цукор і прокип'ятити її протягом 3-5 хвилин.
4. Воду з желатином потрібно нагріти, щоб розчинився, але до кипіння не доводити.
5. Воду з желатином потрібно додати в киплячу вишню, вимкнути вогонь та розлити розчин по баночках.
6. Банкам потрібно дати охолонути і поставити в холодильник, щоб желатин застиг.
Нагадаємо про насичене малинове желе - простий рецепт заготівлі: в холодну погоду нагадає про літо.
Раніше ми повідомляли, що смажені кабачки смачніші за м'ясо, ніхто не повірить, що це овочі: простий рецепт грецького соусу до них.
Також не зайвими будуть вареники з шовковицею, абрикосами, на пару та навіть із коньяком: літні рецепти на всі випадки життя.