Картопля вкрай дешевий, корисний та смачний коренеплід. Однак мало хто знає, як її приготувати правильно.

На youtube-каналі Оля Куховарит було опубліковано рецепт приготування молодої картоплі. Зробити цю страву вкрай просто, проте слід звернути увагу на деталі.

Для цього потрібно

  • 1 кг Молодої картоплі;
  • 50 гр кропу;
  • 2 зубчики молодого часнику;
  • Сік 1 лимона;
  • Зелений гострий перець до смаку;
  • 50-80 мл оливкового масла;
  • сіль;
  • Перець.

картопля / фото: Pixabay

Популярні новини зараз

Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше

Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть

Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій

Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

Показати ще

Картопля слід занурити у холодну воду та поставити на вогонь. Якщо поставити його на гарячу воду, крохмаль почне схоплюватися і це заважає рівномірному приготуванню коренеплоду.

Варимо картоплю до кипіння, а потім вмикаємо повільний вогонь. Варити потрібно до того моменту, коли він стане м'яким.

Молода картопля, скріншот: Youtube

Потім слід підготувати заправку. Для цього необхідно нарізати великим шматком кріп, занурюємо у блендер. До нього слід додати зелений перець, також нарізаний великим шматком, додати туди нарізаний часник, залити лимонним соком, сіль і оливкової олії. Важливо не перетворювати заправку на кашу, а просто порізати на дуже дрібні шматочки.

Потім викладаємо картоплю та заливаємо заправкою.

Нагадаємо про приголомшливе малинове вино з трьох інгредієнтів: його смак зведе з розуму будь-кого.

Раніше ми повідомляли про найсмачніше та найкорисніше варення з шовковиці: рецепт на 3 інгредієнти.

Також не зайвим буде компот з абрикосів та вишні на зиму: найсмачніший напій лише з трьох інгредієнтів.