Відомий український кулінар та популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко розповів, яким чином можна легко приготувати квас.
Відповідний пост з'явивсяна його офіційній інстаграм-сторінці. Виявилося, що приготувати цей напій дуже просто. Для цього потрібно мати:
- 400 г сухого бородинського хліба;
- 2г розкрошених живих дріжджів;
- 2 ст.л. цукру;
- Воду.
Для цього потрібно взяти хліб, розрізати його на кубики, щоб було півтора сантиметри на боках. Потім слід змішати його з дріжджами цукром та ста мілілітрами води. Слід змішувати все це доти, доки цукор не розчиниться.
Гороскоп на тиждень 9-15 червня для всіх знаків Зодіаку: активність Близнюків, помилки Дів та можливості Водоліїв
Мобілізації можна не боятися: в Україні знімуть з військового обліку чотири категорії чоловіків
Головне за 7 червня: українцям скасовують виплати, ТЦК відмовляються від "бусифікації", а українцям підняли тарифи
Всі посилки блокуватимуть: Нова пошта вводить жорсткі обмеження з червня
Перекладіть сухий хліб у трилітрову банку, додайте цукрову дріжджову воду, додатково ще десь 30г цукру, долийте звичайної води до верхівки банки (де 2,4л), трохи перемішайте все те, нещільно закрийте кришкою та залиште бродити, - розповів Клопотенко.
На це доведеться витратити від одного до чотирьох днів. Довгота бродіння впливає різкість смаку, він збільшується від часу наполягання. Потім просто процідити квас через марлю і перелити в банки, а також поставити в холодильник.
Нагадаємо про консервовані "смарагдові" огірочки, які збережуть свій колір навіть у банку: простий рецепт із вишнею та горілкою.
Раніше ми повідомляли про панкейку з шоколадом на сніданок: рецепт, на випадок "не знаю" від дітей чи чоловіка.