Дачникам розповіли, яка користь у часникових стрілок. Про це більшість людей навіть не здогадуються.

Справа в тому, що з настанням літа, дачники починають зривати стрілки часнику, виправдовуючи це тим, що таким способом цибулини отримують набагато більше поживних речовин.

Викидати їх не варто, тому що вони не тільки дуже смачні, але й неймовірно корисні.

Часникові стрілки, фото: скріншот з відео

Ви можете використовувати стрілки часнику для бутербродів, соусів та інших страв. Тим самим ви зробите їжу ароматнішою та кориснішою. Вони приносять величезну користь організму.

Популярні новини зараз

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити"

Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо

Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ

Показати ще

Там багато вітаміну С, і, до речі, в пір'ї зеленої цибулі його менше в кілька разів. Також у них мінімальна кількість калорій, що підійде тим, хто стежить за фігурою.

Часник / фото: Unsplash

У стрілках часнику високий вміст заліза – навіть більше, ніж у яблуках! Також у пагонах є сірка, кальцій – все це дає характерний запах продукту. Нерідко використовується ефірна олія такого пір'я – у ньому чимало природних антибіотиків, що ефективно пригнічують розвиток бактерій та мікробів.

Їх також можна заготовити на зиму і рецепт досить простий.

0,5 кг стрілок часнику, 3 ч.л. солі, 2 гострі перці, 0,5 ч.л. чорного перцю меленого, 0,5 ч.л. коріандру меленого.

Потрібно вимити пір'я і видалити жорстку частину. Все це вирізати та покласти в блендер з іншими інгредієнтами, після чого подрібнити.

Далі розфасувати та помістити в холодильник.

Зберігати можна рік.

Часникові стрілки, фото: скріншот з відео

Нагадаємо про консервовані "смарагдові" огірочки, які збережуть свій колір навіть у банку: простий рецепт із вишнею та горілкою.

Раніше ми повідомляли про панкейки з шоколадом на сніданок: рецепт, на випадок "не знаю" від дітей чи чоловіка.