Запіканки - це завжди швидко, смачно та ситно. Особливо, якщо робити їх на основі овочів та із заливкою.
Приготувати таку овочеву запіканку точно зможе кожен, а її смак підкорить усю родину. Подавати можна на сніданок, обід та вечерю, тому ця страва дуже універсальна.
Інгредієнти:
- капуста - 500 гр.
- сіль – 1 ч.л.
- кабачок - 1 шт.
- морква – 1 шт.
- перець солодкий – 2 шт.
- петрушка
Для заливання:
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
"Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
- яйця – 3 шт.
- сіль – 1 ч.л. без гірки
- цукор - 1,5 ч.л.
- перець чорний – 1/2 ч. л.
- розпушувач тіста - 1 ч. л.
- олія - 4 ст.л.
- вершки – 60 г.
- борошно - 130 гр.
- сир – 200 гр.
Капусту дрібно нарізаємо, додаємо сіль і перетираємо руками у м'який стан. А якщо капуста щільна, зимова, то її заливаємо окропом. І залишаємо хвилин на 15, щоб капуста дійшла до напівготовності. Потім усю зайву воду зливаємо і капусту віджимаємо.
Моркву та кабачок натираємо на великій тертці, перець нарізаємо тонкою соломкою. Петрушку дрібно нарізаємо. Все перемішуємо.
Для заливки у чаші з'єднуємо яйця, 1 ч. л. солі або на смак, цукор, перець і злегка збиваємо віночком. Додаємо сметану, олію, борошно та розпушувач. Добре все перемішуємо та виливаємо в овочі.
Викладаємо на лист, застелений пергаментом. Розрівнюємо все за допомогою лопатки. Відправляємо у розігріту духовку при 180°С, 20 хвилин. Дістаємо, посипаємо тертим сиром та запікаємо ще 20 хвилин.
Раніше ми писали про те, чи можна їсти огірки, якщо вони стали слизкими і розм'якшими - відповідь кулінарного експерта