Незабаром в Україні настане сезон огірків з городу. Саме час озброїтися рецептами їх засолювання та маринівки.
Однак при консервуванні навіть найкрасивіші огірки втрачають свій привабливий зовнішній вигляд. У такому випадку зверніть увагу на рецепт "смарагдових" огірків - навіть у банку вони залишаться такими ж радісно-зеленими, як на грядці.
Що знадобиться:
- Два кілограми огірків,
- Парасольки кропу - дві штуки,
- Листки чорної смородини - п'ять штук,
- Корінь хрону - 20 грамів,
- вишня (листя) - 5 шт.,
- золь — 75 г,
- горілка - 50 г,
- вода - півтора літра.
Як готувати:
Вибрати дрібні свіжі огірочки, обдати їх окропом і відразу ж опустити в крижану холодну воду.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Щільно утрамбувати їх у трилітрову скляну банку, шарами перемежовуючи їх з листям смородини та парасольками укропу.
Приготувати холодне сольове розчин з розрахунку 50 грамів солі на літр води. Додати туди дві столові ложки горілки, залити розчином огірки. Закрити банку капроновою кришкою і прибрати в холодне місце на пару діб.
Нагадаємо, чи можна є огірки, якщо вони стали слизкими і розм'якшеними - відповідь кулінарного експерта. Що робить огірки не надто привабливими на вигляд і на дотик.
Раніше ми повідомляли про ліниві голубці, які вийдуть у кожного: швидкий рецепт у духовці.
Також не зайвим буде рецепт смачного асорті на зиму: огірки та помідори – безпрограшний варіант. Овочеве асорті за цим рецептом виходить із ідеальною кислинкою.