Шкварки - це продукт, знайомий багатьом ще з дитинства - маленькі, смачні шматочки сала або навіть жирного м'яса, які сильно засмажуються.
Зазвичай шкварки виходять при приготуванні смальцю. Найчастіше використовується сало, яке беруть із черевної частини свинячої туші. Шкварки можна використовувати різними способами. Їх часто використовують для приправки різних гарнірів.
Приготування шкварок досить просте: зріжте шкірку зі шматка сала, розріжте його на невеликі шматочки завтовшки близько півтора сантиметра. Розігрійте сковороду з товстим дном і покладіть сало на неї. Готуйте на середньому вогні протягом 15-20 хвилин, перевертаючи шкварки іноді.
Ви зрозумієте, що шкварки готові, коли на них утворюється хрумка скоринка при темно-карамельному кольорі. Вони ідеально підійдуть до картоплі, до овочів. Крім цього — до омлету, яєчні, вареників, пельменів.
"Ніколи не потраплять на передову": чому працівники ТЦК не підлягають мобілізації
Підвищення тарифу на світло: експерт вказав, що і 4,32 за кіловат – забагато
Термінове оновлення для "Резерв+": що треба негайно зробити
Вік не захистить: ТЦК шукають спеціалістів серед пенсіонерів - кого заберуть в першу чергу
Шкварки, незважаючи на те, що їх вважають важкою закускою, мають корисні властивості. Вони містять різні компоненти, такі як білки, так моно-і поліненасичені жири, корисні для серця.
Однак слід пам'ятати, що вживання шкварок краще обмежувати і не переборщувати.
Нагадаємо, подумайте двічі, перш ніж викидати: як приготувати смачні часникові стрілки у сметані
Як повідомляв "Знай.uа", не поспішайте бігти в магазин: 3 варіанти продуктів, якими можна вдало замінити панірувальні сухарі
Знай.ua писав, пиріг з шовковиці і листкового тіста: швидкий рецепт, який повинен бути під рукою у кожної