Досвідчені господині роблять заготівлі на зиму, щоб ласувати сезонними смаколиками протягом усього року. Гриби входять до списку продуктів, які можна заморозити, але не всі вміють робити це правильно.
Якщо знати декілька правил, печериці при заморожуванні не втратять свій зовнішній вигляд, смак та корисні властивості. Все починається із обробки грибів. Потрібно запам'ятати, що перед заморожуванням їх не потрібно мити.
Слід лише очистити капелюшки ножем і за необхідності підрізати ніжки, а всі зіпсовані місця зрізати, щоб запобігти розвитку бактерій та гнилі.
Брудні капелюшки та ніжки не можна мити, а тільки протерти вологим паперовим рушником або щіткою, а потім дати висохнути.
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Якщо ви хочете зберегти свіжі печериці, їх після обробки потрібно помістити в контейнери і залишити в холодильнику на нижній полиці, проте потрібно дати їм доступ до повітря, інакше буде накопичуватися конденсат і продукт швидко зіпсується.
А ось заморожувати гриби необхідно виключно в сухому вигляді, без вологи, тому що лід розриває волокна, через що продукт стає м'яким і водянистим.
Раніше ми писали про те, що звичайне запаморочення може виявитися серйозною хворобою: лікарі розповіли, коли бити на сполох.
Як повідомляв Знай.ua, огіркові секрети: як виростити смачні та соковиті овочі за допомогою господарського мила та хліба
Також портал Знай.ua писав, як позбутися бризок олії зі сковороди та підгорілостей за допомогою солі: господині вже давно використовують цей лайфхак