Поки триває сезон молодих кабачків, потрібно встигнути багато всього приготувати, включаючи кабачкову ікру. Унікальним сімейним рецептом поділився одеський ресторатор Сава Лібкін.

Для приготування кабачкової ікри обов'язково знадобляться помідори та перець, а зберігати баночки вже з готовою стравою слід у холодильнику. Однак ікра точно не затримається там надовго, її з'їдять дуже швидко.

Кабачкова ікра, фото shuba

Інгредієнти:

  • Кабачки 2 кг
  • Помідори 1 кг
  • Болгарський перець жовтий 200 г
  • Цибуля ріпчаста 300 г
  • Часник 100 г
  • Перець червоний гострий 1 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Оливкова олія 300 г
  • Сіль за смаком
  • Перець запашний мелений за смаком

Процес приготування:

Популярні новини зараз

Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги

Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Показати ще
  1. Помідори ошпарюємо окропом і знімаємо шкірку. Забираємо насіння і ріжемо кубиками. Кабачки миємо і теж ріжемо кубиками. Цибулю і часник шаткуємо скибочками. Гострий перець очищаємо від насіння і теж шаткуємо скибочками.
  2. Солодкий перець обпалюємо на вогні та чистимо від шкірки. Потім розрізаємо і видаляємо насіння та плодоніжки. Нарізаємо м'якоть кубиками. Цибулю, часник та гострий перець обсмажуємо в оливковій олії на повільному вогні 15 хвилин, помішуючи, до появи ознак карамелізації.
  3. Додаємо в цибулю з часником кубики кабачків, помідорів та болгарського перцю. Гасимо і через 10 хвилин додаємо сік лимона, гасимо ще 5 хвилин, солимо і перчимо до смаку.
  4. Готуємо на дуже слабкому кипінні 20 хвилин. Додаємо оливкову олію та вимикаємо вогонь. Доводимо до смаку сіллю та перцем.

Нагадаємо, стародавній рецепт апельсинового лікеру "Оранчелло", який освіжить у літню спеку: точно дешевше, ніж алкоголь у магазині

Раніше ми писали, хлібний торт буквально за 10 хвилин: перевершить усі закуски на столі, гості оцінять