Домашнє згущене молоко — не тільки смачне, а й корисне. Воно багате на кальцій, фосфор і вітаміни.

Ніжний смак і тонкий вершковий аромат роблять згущене молоко ідеальним топінгом для млинців і вафель, а також важливим інгредієнтом для кремів, морозива та інших десертів. У магазинах можна натрапити на продукт із підозріло довгим складом і не найкращим смаком. Якщо ви хочете отримати натуральне згущене молоко, зробіть його самостійно.

згущене молоко, скріншот з відео

Інгредієнти:

  • 200 г молока;
  • 200 гр цукру (або пудри);
  • 20 гр вершкового масла.

Згущене молоко, кадр з відео

Популярні новини зараз

Сніг та морози до -15°: українців попередили про найхолоднішу зиму за останні роки

Більше жодних пільг: пенсіонерів змусять платити податок на землю

Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Показати ще

Приготування:

1.Беремо всі інгредієнти і змішуємо їх в каструлі (бажано з високими бортиками, адже маса буде сильно пінитися).

2.Варимо нашу суміш на повільному вогні та доводимо до кипіння.

3. Коли згущене молоко почне кипіти збільшуємо вогонь і варимо 10 хвилин. Маса буде дуже сильно пінитися.

Домашнє згущене молоко, фото: Знай.ua

4.Після того, як згущене молоко повариться 10 хвилин воно стане сильно рідким. Не лякайтесь - так і має бути. Як тільки суміш почне остигати, то почне і густіти.

5. Перелийте суміш в банку і поставте в холодильник. За кілька годин воно загусне ще більше.

Згущене молоко, скріншот: YouTube

Нагадаємо про хачапурі із полуницею, від якого у всіх знесе дах: незвичайний, але легкий рецепт.

Раніше ми повідомляли, що варю полуничне варення тепер тільки так: маленький секрет у рецепті, який змінить усе.

Також не зайвими будуть соковиті ліниві голубці в соусі, які виходять у всіх: на готування піде мінімум сил та часу.