Якість їжі в ресторанах, кафе та інших закладах громадського харчування не містить достатньою мірою овочів та фруктів, натомість пересичена калоріями.
У ресторанній їжі часто великий вміст солі, цукру та насичених жирів. Про це повідомляють у Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.
"Є наукові дані, які показують, що часте харчування поза межами дому пов'язане з підвищеним ризиком ожиріння, цукрового діабету та інших хронічних хвороб. Але про зв'язок такого харчування з ризиком смерті відомо мало,"
Дослідники вирішили виправити ситуацію та зіставили дані з офіційними американськими даними про смертність населення. За період з 1999 по 2015 рік померло майже 2800 тисяч учасників дослідження, понад 500 – від хвороб серцево-судинної системи, 640 – від раку.
Банківські перекази за новими правилами: які зміни з жовтня
Новий предмет у школах обурив батьків: не довіряють вчителям
Запасайтеся павербанками, ліхтариками та робіть запас їжі: українців попередили
Уроки стають коротшими, перерви – довшими: що зміниться у школах з 2025 року
Ризик смерті тих, хто їв ресторанну їжу часто, був майже на 50% вищим, ніж у тих, хто їв її рідко. Смерть від хвороб серця та судин у них була вищою на 18%, від раку – на 67%.
Це привід задуматися, чи не варто вживати їжу домашнього приготування, та віддавати перевагу більш здоровому харчуванню.
Нагадаємо, ми писали, що пальчики оближеш: рецепт ідеального соусу для приготування домашньої шаурми.
Як повідомляв "Знай.ua" вчені дізналися, як краще до себе кликати кішок і чому вони виляють хвостом.
Також "Знай.ua" інформував, залишилось обрати - цукор або мед: українські супермаркети оновили ціни на каву та чай.