Болгарський перець любить багато хто, а використовується він для приготування безлічі страв. Для деяких із них овоч потрібно очистити від тонкої та жорсткої шкірки, але не всім це вдається з першого разу.

Якщо спробувати відокремити перець від шкірки простим ножем без будь-якої підготовки, це просто порушить структуру самого плода. Тут потрібно проявити трохи терпіння, а також знати про корисні кулінарні секрети.

Болгарський перець, скріншот: YouTube

Вам допоможе температурний контраст. Перед тим, як зняти шкірку з болгарського перцю, слід його обробити рідинами різних температур – холодною та гарячою.

Для початку відправляємо овоч у глибокий посуд із окропом, залишаємо приблизно на хвилину, а далі швидко переносимо у крижану воду на 10 секунд. Після цього він очиститься дуже швидко та легко.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Показати ще

Очищення води, скріншот з відео

Є й інший спосіб з використанням мікрохвильової печі, вистачить всього однієї хвилини. Однак слідкуйте за тим, щоб овоч тільки розм'якшився, а не спікся. Після цього перець теж варто опустити в холодну воду, щоб досягти ефекту температурного шоку. У природних умовах його можна навіть обсмажити на багатті, тоді плівка теж зійде без зайвих зусиль.

Раніше ми писали про те, що лікар Комаровський поділився з українцями порадами, як потрібно захищати свою шкіру від сонячних променів влітку.

Як повідомляв Знай.ua, ні один слизень не проскочить: рецепт розчину завдяки якому листочки капусти залишаться цілими і соковитими.

Також портал Знай.ua писав, як зняти лак з нігтів, якщо закінчилася спеціальна рідина: три засоби, які завжди під рукою