Болгарський перець любить багато хто, а використовується він для приготування безлічі страв. Для деяких із них овоч потрібно очистити від тонкої та жорсткої шкірки, але не всім це вдається з першого разу.

Якщо спробувати відокремити перець від шкірки простим ножем без будь-якої підготовки, це просто порушить структуру самого плода. Тут потрібно проявити трохи терпіння, а також знати про корисні кулінарні секрети.

Болгарський перець, скріншот: YouTube

Вам допоможе температурний контраст. Перед тим, як зняти шкірку з болгарського перцю, слід його обробити рідинами різних температур – холодною та гарячою.

Для початку відправляємо овоч у глибокий посуд із окропом, залишаємо приблизно на хвилину, а далі швидко переносимо у крижану воду на 10 секунд. Після цього він очиститься дуже швидко та легко.

Популярні новини зараз

Головні новини за 7 червня: росіяни масово труяться сидром, поки люди на лівому березі Дніпра благають про допомогу на дахах

Пенсіонерам виплатять більше 500 гривень надбавки

"Нафтогаз" зробив важливе попередження щодо лічильників

Ваших дітей зупинятимуть на вулиці та відправлятимуть до ТЦК: юрист назвав наслідки нового закону

Показати ще

Очищення води, скріншот з відео

Є й інший спосіб з використанням мікрохвильової печі, вистачить всього однієї хвилини. Однак слідкуйте за тим, щоб овоч тільки розм'якшився, а не спікся. Після цього перець теж варто опустити в холодну воду, щоб досягти ефекту температурного шоку. У природних умовах його можна навіть обсмажити на багатті, тоді плівка теж зійде без зайвих зусиль.

Раніше ми писали про те, що лікар Комаровський поділився з українцями порадами, як потрібно захищати свою шкіру від сонячних променів влітку.

Як повідомляв Знай.ua, ні один слизень не проскочить: рецепт розчину завдяки якому листочки капусти залишаться цілими і соковитими.

Також портал Знай.ua писав, як зняти лак з нігтів, якщо закінчилася спеціальна рідина: три засоби, які завжди під рукою