Часто буває, що після сніданку залишається зайва вівсяна каша, а викидати її дуже шкода. У такому випадку можна приготувати швидкий та дуже смачний пиріг.

Пиріг готується із найпростіших інгредієнтів, які зазвичай є в запасі у кожного, і звичайно ж, основа – це вівсянка. Можна взяти сиру або ту, що залишилася з учора чи сніданку. Також за рецептом йдуть родзинки, але його можна замінити горіхами, цукатами.

Вівсянка / фото: Pixabay

Інгредієнти для пирога:

  • Вівсянка 1 склянка
  • Борошно 7 ст. л.
  • Яйця 2 шт.
  • Цукор 5 ст. л.
  • Цукор ванільний 10 г
  • Розпушувач 3 ч. л.
  • Родзинки за смаком
  • Рослинна олія

Як приготувати, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще
  1. Родзинки промийте і залийте гарячою водою або чаєм, щоб він був м'яким і соковитим у випічці.
  2. Розмішайте, трохи збиваючи, вівсянку. Окремо збийте яйця та цукор у легку піну. З'єднайте вівсянку та яйця, всипте ванільний цукор і перемішайте.
  3. Змішайте борошно та розпушувач. Додайте суміш до яєчно-вівсяної маси, ретельно перемішуючи. Обережно відіжміть ізюм і додайте в тісто, перемішайте.
  4. У форму покладіть папір для випічки, змастіть його олією. Викладіть тісто, розрівняйте. Випікайте пиріг у розігрітій духовці при 200 °С близько 40 хвилин.

Раніше ми писали про те, що весь секрет у маринаді: ульотна закуска до шашлику з помідорів, простий рецепт

Як повідомляв Знай.ua, забудьте про крихту і зваріть холодний борщ: рецепт літнього супу, який точно вам сподобається

Також портал Знай.ua писав, якщо ви робите це, то у вас погана окрошка: секрети найулюбленішого літнього супу