Літом не завжди хочеться пекти смаколики, саме через підвищену температуру за вікном. Духовка особливо газова додасть градусів на кухні. Натомість можна приготувати десерт без випічки.

Бананово-шоколадний чізкейк саме те, що вам потрібно, А ще це фантастично смачно. Рецептом та інструкцією із застосування поділилася Юлія Віліч в Instagram.

Основа на форму 18 см в діаметрі.

  • 200 г печива по типу топленого молока;
  • 80 г розтопленого вершкового масла кімнатної температури.

Сирно-банановий десерт. Фото: Instagram

Печиво потрібно подрібнити у дрібну крихту блендером або скалкою. Додати вершкове масло, вимішати і викласти до підготовленої форми (форма обгорнута ацетатною плівкою). Поставити в холодильник на пів години.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

Готуємо баноново-сирну масу

  • 110 г шматочків банана;
  • 100 мл жирних вершків від 30%;
  • 1 ст. л лимонного соку (щоб банани не темніли);
  • 200 г вершкового сиру;
  • 40 г цукрової пудри;
  • 5 г желатину замоченого у 30 мл води.

Сирно-банановий десерт. Фото: Instagram

Шматочки бананів, лимонний сік та вершки зблендеруємо до однорідності. Додаємо трішки курками (за бажанням) для кольору. З‘єднуємо сир, пудру та бананово-вершкову масу. Зблендеруємо. Ставимо в сторону.

Шоколадно-сирна маса

  • 80 г молочного шоколаду;
  • 130 г жирних вершків від 30%;
  • 20 г цукрової пудри;
  • 200 г вершкового сиру;
  • 5 г желатину замоченого у 30 мл води.

Сирно-банановий десерт. Фото: Instagram

Вершки підігріваємо, але не кип'ятимо. Заливаємо шоколад та перемішуємо до однорідності. Як тільки маса стане кімнатної температури, додаємо сир та пудру. Зблендеруємо.
Далі до обох мас додаємо розтоплений желатин кімнаті температури, ретельно перемішуємо. Викладаємо маси до форми хаотично, як на відео. Ставимо в холодильник до повного застигання.

Желе

  • 130 мл води;
  • 20 мл лимонного соку;
  • 40 г цукру;
  • 7 г желатину замоченого у 40 мл води.

Сирно-банановий десерт. Фото: Instagram

Цукор, воду та лимонний сік проварюємо до повного розчинення цукру. Даємо сиропу охолонути впродовж 3 хв, додаємо желатин. Перемішуємо желе вінчиком. На чіз викладаємо шматочки бананів (знадобилось два невеликі банани), зверху заливаємо желе, воно повинне бути кімнатної температури. Відправляємо в холодильник до застигання желе.

Нагадаємо, ми писали, що суфле з курячого філе на пару за 30 хвилин: з такою стравою дієта буде на радість.

Як повідомляв "Знай.ua" найкращі солодощі, які не тільки можна, а й потрібно їсти при схудненні: зайвих кг можна не боятися.

Також "Знай.ua" інформував KFC більше непотрібен: простий рецепт смачних та соковитих курячих стріпсів.