Алкогольні напої з меду готують уже сотні років. Їхнє виготовлення почалося приблизно з розвитком бджільництва.

З того часу технологія дуже змінилася, проте навіть у спрощених рецептах сучасні майстри намагаються максимально зберегти смак.

Інгредієнти:

• Вода – 5 літрів;

• Мед - 1-1,5 кг;

Популярні новини зараз

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

• Дріжджі – 1 пачка 8 г.

Спосіб приготування:

  • 5 літрів води закип'ятити, як тільки скипіла припинити нагрівання;
  • Додати 1 кг меду, розмішати і остудити до кімнатної температури (не вище 30 градусів);
  • Висипати пачку дріжджів і залишити на 2-3 доби.

Через цей час напій розлити в пляшки, на шийки пляшок одягнути повітряні кульки, як лопнуть, можна закривати кришками, і в холодильник на бік ще на кілька діб.

Ця медовуха за підсумком буде міцністю 5-7 оборотів.

Медовуха, фото: Pixabay

Нагадаємо про найсмачніше запечене сало за рецептом зірки "МайстерШеф" Ярославського: ви такого ще не куштували. Володимир Ярославський поділився рецептом ідеального сала, рецепт якого розійдеться швидше за пиріжки.

Раніше ми повідомляли, що KFC більше не потрібен: простий рецепт смачних та соковитих курячих стрипсів. Простий та корисний рецепт, який готується за мінімум часу та порадує близьких.

Також не зайвим буде хачапурі на сковороді буквально за 15 хвилин: лінивий варіант для тих, хто не хоче морочитися з приготуванням. Для приготування хачапурі знадобиться лише сковорода, ніякої духовки та складних процесів.