Алкогольні напої з меду готують уже сотні років. Їхнє виготовлення почалося приблизно з розвитком бджільництва.
З того часу технологія дуже змінилася, проте навіть у спрощених рецептах сучасні майстри намагаються максимально зберегти смак.
Інгредієнти:
• Вода – 5 літрів;
• Мед - 1-1,5 кг;
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
• Дріжджі – 1 пачка 8 г.
Спосіб приготування:
- 5 літрів води закип'ятити, як тільки скипіла припинити нагрівання;
- Додати 1 кг меду, розмішати і остудити до кімнатної температури (не вище 30 градусів);
- Висипати пачку дріжджів і залишити на 2-3 доби.
Через цей час напій розлити в пляшки, на шийки пляшок одягнути повітряні кульки, як лопнуть, можна закривати кришками, і в холодильник на бік ще на кілька діб.
Ця медовуха за підсумком буде міцністю 5-7 оборотів.
Нагадаємо про найсмачніше запечене сало за рецептом зірки "МайстерШеф" Ярославського: ви такого ще не куштували. Володимир Ярославський поділився рецептом ідеального сала, рецепт якого розійдеться швидше за пиріжки.
Раніше ми повідомляли, що KFC більше не потрібен: простий рецепт смачних та соковитих курячих стрипсів. Простий та корисний рецепт, який готується за мінімум часу та порадує близьких.
Також не зайвим буде хачапурі на сковороді буквально за 15 хвилин: лінивий варіант для тих, хто не хоче морочитися з приготуванням. Для приготування хачапурі знадобиться лише сковорода, ніякої духовки та складних процесів.