Сало, запечене в гірчиці та запашному перці з прошарками м'яса — неперевершений делікатес, який вразить навіть найвибагливіших гурманів.

Рецепт цієї смачної страви було розкрито шеф-кухарем Володимиром Ярославським. Відео опубліковано на його сторінці у соціальній мережі Instagram.

Володимир Ярославський, фото: Instagram

У своєму повідомленні Ярославський зазначає, що найсмачніше сало у його житті було придбано у Смілі. За його словами, воно має бути тоненьким, із прошарком ніжного м'яса. Таке сало дуже цінується, оскільки по одній свині можна отримати лише 4 кілограми такого продукту.

Інгредієнти, необхідні для приготування цього сала, включають 1 кілограм сала, 60-70 грам "міцної" гірчиці, мелений чорний та запашний перець, 40-50 г часнику, 5-6 лаврових листочків, сіль, підкопчену паприку, кілька крапель соєвого соу та обов'язково фольгу.

Популярні новини зараз

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Показати ще

Сало, скріншот: YouTube

Перед початком приготування Ярославський радить промочити сало у воді із сіллю. Для цього знадобиться 25 г солі на літр води. Часу потрібно десь чотири-шість годин.

Після цього сало потрібно обсушити і натерти міцною гірчицею, меленими перцями, тертим часником, меленою паприкою та соєвим соусом. Всередину можна вставити лавровий лист і знову "забути" про сало на 4-6 годин, щоб воно добре промаринувалося, а потім відправити делікатес в духовку, яка була розігріта до 190 градусів, не забувши закрити його у фользі.

Мине 40 хвилин, розгорніть фольгу, подивіться, що сталося зі шкіркою - якщо вона підрум'янилася, тоді чудово. В іншому випадку, якщо вона недостатньо запечена, тоді при температурі 200 градусів потримайте сало ще протягом 10-12 хвилин.

Нагадаємо, які спеції ідеально підходять до курки: завдяки цим знанням вечерю буде важко зіпсувати.

Як повідомляв "Знай.uа", хачапурі на сковороді буквально за 15 хвилин: лінивий варіант для тих, хто не хоче морочитися з готуванням

Знай.ua писав, унікальний рецепт котлет з корицею: скажіть "так" експериментам і новим смакам