Аби смак страви був максимально грибним, краще використовувати свіжі гриби, а не заморожені.
Слід підготувати потрібні продукти та слідувати за інструкцією, щоб отримати ідеальну намазку - паштет з квасолі та ггрибів. Рецептом поділився відомий кухар Євген Клопотенко.
Інгредієнти
200 г відварених опеньків
200 г вареної квасолі
1 цибуля
2-3 ст. л олії
½ ч. л кмину
2 зубчики часнику
багет чи батон для подачі
1-2 ст. л соку лимона
сіль та перець до смаку
Покроковий рецепт
Крок 1
Підготуйте всі інгредієнти для приготування смачного паштету з квасолі та опеньок. Якщо використовуєте відварені заморожені гриби, попередньо розморозьте їх, заздалегідь виклавши з морозилки у холодильник.
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Крок 2
Наріжте невеличким кубиком білу цибулину. Розігрійте пательню з 1-2 ст. л соняшникової олії та обсмажте цибулю протягом 1 хвилини, аби вона стала м’якою, але не пересмажилася.
Крок 3
Розчавіть 2 зубчики часнику та вкиньте до цибулі разом із відвареними та розмороженими 200 г опеньок.
Крок 4
Попередньо відваріть квасолю. Я раджу використовувати білу, бо вона має більш м’який смак та структуру. Відвар квасолі не виливайте одразу, ним буде можна регулювати консистенцію майбутнього паштету. Вкиньте 200 г вареної квасолю до грибів із цибулею.
Крок 5
Додайте ½ ч. л кмину, сіль та перець до смаку. Кмин надасть готовому паштетові легкого пряного смаку. Перемішайте вміст пательні та прогрійте все разом протягом 1-2 хвилин.
Крок 6
Пересипте квасолю із грибами у чашу блендера та додайте 1-2 ст. л соку лимона для легкої кислинки та балансу смаку.
Крок 7
Перебийте квасолю з опеньками блендером до однорідної консистенції. Обирайте час перебивання самостійно. Я не прагнув зробити паштет повністю однорідним, мені подобається, коли можна відчувати маленькі шматочки.
Крок 8
Додайте до паштету олію, я додав приблизно 1 ст. л., аби пом’якшити структуру. Також саме час регулювати консистенцію відваром квасолі, якщо ви хочете зробити його трохи більш рідким. Перемішайте паштет та подавайте із підсушеним на сухій пательні батоном чи багетом.
Нагадаємо, ми писали, що рецепт кавових квадратиків, які затьмарять іншу випічку: на готування піде всього 30 хвилин.
Як повідомляв "Знай.ua" батончики з горіхами та сухофруктами: смачний та корисний перекус, який зарядить енергією.
Також "Знай.ua" інформував, цей запах вам точно снився: легендарний рецепт пиріжків з цибулею та яйцем, картоплею, вишнею – як у бабусі.