Відомий український ресторатор та зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко показав українцям, як приготувати смачну та ароматну паляницю.

"Це такий стратегічний посів, щоб паляниця існувала в різних площинах. Як тест на ідентифікацію своїх, тому що за інгредієнтами все просто, але погана паляниця вийде тільки в українців. Цьом", - зазначив кулінар на своїй сторінці. в Instagram.

Євген Клопотенко, скріншот: Youtube

Для паляниці вам знадобиться:

500 г борошна
400 мл кефіру
½ ст. л. соди
½ ст. л. солі

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Спосіб приготування:

Для початку в мисці потрібно змішати всі інгредієнти та дуже ретельно вимішати тісто. Спочатку його можна вимішувати ложкою, а потім почати вимішувати руками, поки тісто не набуде однорідної структури.

Паляниця від Євгена Клопотенка

Як тісто буде готовим, сформуйте з нього хліб і викладіть на лист, застелений пергаментом. Хліб потрібно відправити в духовку, розігріту попередньо до 200 градусів і випікайте його 40 хвилин. Готовому хлібу дайте трохи охолонути, а потім розрізайте та смакуйте. Смачного.

Паляниця від Євгена Клопотенка

Нагадаємо про ідеальні гуцульські галушки – страпачки: рецепт, який западе вам у серце.

Раніше ми повідомляли прості лайфхаки, які дозволять шашлику стати м'яким та соковитим: яким має бути маринад.

Також не зайвими будуть пікантні огірки з кетчупом чилі: рецепт, за яким усі ганяються, але мало хто знаходить.