Травень, сонечко світить, це той самий час, на який чекали українці досить давно... хоча досі триває повномасштабна війна.
Громадяни у мирних регіонах вже зараз можуть планувати виїзд на природу, щоби приготувати шашлик. Воїни ЗСУ зможуть насолодитися цим лише після перемоги над росіянами. Однак сподіваємося, щоб це сталося якнайшвидше.
Зараз варто обговорити кілька технік і прийомів, які дозволять покращити якість готової страви — а точніше зробити м'ясо максимально м'яким, ніжним і соковитим.
Звичайно, додавання овочів до шампуру, таких як цибуля, перець або помідор, допомагає зробити м'ясо більш м'яким і соковитим. Також можна використовувати між шарами м'яса невеликі шматочки сала – це дозволяє збільшити соковитість.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Ще один важливий аспект – маринад. Найпоширеніші інгредієнти для маринування – мінеральна вода, майонез та цибуля. Але якщо ви хочете спробувати щось нове, можна використовувати свіжі соки. Лимонний, апельсиновий, гранатовий або ківі – ці фруктові соки містять велику кількість вітаміну С, що робить м'ясо ніжнішим та м'яким, а також надає пікантного смаку. Однак головне не переборщити і не перетримати, щоб м'ясо не перетворилося на "труху".
Якщо ж м'ясо, на жаль, виявилося жорстким, тобто один простий прийом, який може допомогти ефект водяної лазні. Для цього потрібно закип'ятити воду в просторій каструлі, поставити м'ясо на шампурі в друшляк або на дрібні ґрати і поставити над окропом. Процес займає близько 20-50 хвилин.
Нагадаємо, рецепт шашлику по-грузинськи, в якому можна забути, що таке маринад: тільки м'ясо, сіль та перець
Як повідомляв "Знай.ua", шашлик замість насолоди може принести хвороби: як зробити його безпечнішим?
Знай.uа писав, українські супермаркети оновили ціни на курятину та яловичину, після подорожчання свинини