Багато хто може не знати про таку просту і дуже смачну страву української кухні, як "мазурики" — які прийшли з Полісся та Волині.

Рецептом поділилася кулінарна блогерка Наталія Машика на своєму Youtube-каналі. Для приготування нам знадобиться курячий або індича фарш (500 грамів), два яйця, 40 грам вершкового масла, сир (твердий — 40 гр.), столова ложка молока, чайна ложка солі, мелений сухий перець (1/2 ч. л.) , мелений сухий часник (1/2 ч. ложки), суха цибуля (чайна ложка), панірувальні сухарі та олія для смаження.

Щоб приготувати мазурики, необхідно взяти фарш і розбити два яйця. Далі потрібно додати туди до фаршу тепле розтоплене вершкове масло, сіль, перець та інші спеції — сухий мелений часник і суху цибулю.

Натріть сир на тертці і додайте туди. Тепер все добре потрібно перемішати.

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

З фаршу формуйте невеликі ковбаски обов'язково вологими руками, а потім кладіть на лист, застелений фольгою. Тепер наші мазурики потрібно відправити в холодильник приблизно на 30-40 хвилин.

У миску висипаємо панірувальні сухарі - цей процес вже знайомий кожному. Залишається тільки запанувати кожну ковбаску панірувальними сухарями і викласти їх уже на розігріту сковороду з олією.

Смажте мазурики на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків.

Готові мазурики можна викласти на паперову серветку, щоб вони вбрали зайвий жир.

Нагадаємо, рецепт шашлику по-грузинськи, в якому можна забути, що таке маринад: тільки м'ясо, сіль та перець

Як повідомляв "Знай.ua", поживний хумус з квасолі буквально за пару хвилин: найекономніший рецепт

Знай.ua писав, простий рецепт печінкових оладок: нагодуйте всю родину і вдадуться за добавкою