Хоча до сезону консервації ще далеко, але все одно хочеться знайти найцікавіші рецепти для своїх закруток. Адже потім, як на зло, нічого неможливо знайти.

Тому ми готуємо вас вже зараз і пропонуємо ознайомитися з рецептом ароматних та хрумких консервованих огірків у соусі чилі.

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Вода - 6 склянок (200 мл)
  • Кетчуп чилі - 6 ст.л(з гіркою)
  • Цукор - 1 склянка (200 мл)
  • Сіль - 2 ст.л (без гірки)
  • Перець горошком
  • Оцет 9%-50 мл
  • Огірки

Фермер згодував врожай огірків вівцям, кадр з відео

СПОСІБ КОНСЕРВАЦІЇ:

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

4. Банки добре промиваємо, стерилізуємо. Кришки прокип'ятити.

РОЗСОЛ

  1. У банку на дно насипаємо штук 6 перцю горошком, складаємо огірки.
  2. Як тільки наповнили всі банки, заливаємо їх, повну банку водою (звичайною не кип'яченою, кімн. Темп.). Потім зливаємо з банок у склянку (200 мл), як вийшло 6 склянок, робимо розсіл.
  3. У воду додаємо: кетчуп 6 ст.л з великою гіркою, сіль, цукор, добре перемішуємо.
  4. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, кип'ятимо 5 хвилин.
  5. Вливаємо оцет і, як закипить, відключаємо. Заливаємо гарячим розсолом, прикриваємо кришками.
  6. У велику каструлю, на дно кладемо рушник, закладаємо банки, заливаємо теплою водою і стерилізуємо 15 хв, після
    закипання. Простерилізовані банки закочуємо та укутуємо на добу.

Нехай пікантні огірочки радують вас у холодну пору, а небо над головою буде мирним.

Огірки в соусі Чилі, фото Знай.uа

Нагадаємо про рецепт ідеального салату з кропиви та кульбаб під ароматне сало: інакше ви їсти не зможете.

Раніше ми повідомляли, що спробуйте не варити яйця, а запекти просто у шкаралупі: дієтичний рецепт з курячим філе, про який ви не забудете.