Багато хто з нас любить пельмені, але подвійні пробували одиниці. І дуже дарма, адже така страва дійсно здатна здивувати. Замість однієї начинки, ви отримуєте одразу дві.

У цьому рецепті пельменів йде начинка з картоплі та м'ясного фаршу, що вже є ідеальним поєднанням. Так, з готуванням доведеться повозитися, але воно того варте.

Подвійні пельмені, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Фарш м'ясний 350 г
  • Цибуля 1 шт
  • Картопля 2-3 шт
  • Сир твердий 50 г
  • Сіль
  • Лавровий лист 2-3 шт
  • Яйця 2 шт
  • Вода 150 мл
  • Борошно пшеничне 350 г

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня

Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте

Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу

Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти

Показати ще

Промийте та очистіть картоплю. У глибоку ємність влийте холодну воду, всипте сіль і вбийте курячі яйця. Збийте все віночком чи вилкою.

Поступово додайте пшеничне борошно, залишаючи приблизно третину на розкочування. Борошно вмішуйте в рідку масу до отримання щільного тіста. Накрийте тісто та залиште на 20 хвилин.

Наріжте картоплю великими шматочками і викладіть в казан або
ківш. Посипте картоплю великою сіллю і лавровим листям. Залийте гарячою водою, щоб вона покрила картопляний шар. Відварюйте приблизно 25 хвилин до м'якості.

Відварена картопля, фото smak

Злийте третину картопляного бульйону в чашку і вийміть лаврове листя, перемішайте. Додайте натертий на дрібній
тертці твердий сир. У м'ясний фарш натріть на тертці половину дрібно нарізаної цибулі, додайте сіль і мелений чорний перець. Ретельно перемішайте.

Розділіть тісто на рівні частини і кожну розкачайте в
округлий шар. Вмочіть у борошно чашку або склянку і
наріжте круги. На один з них викладіть колобок фаршу, а на
інший – трохи картопляного пюре. Потім зліпіть
кожне коло у формі вареника і з'єднайте їх між собою,
щоб вийшли подвійні пельмені.

Закип'ятіть воду і додайте пару лаврових листків. Як тільки вода закипить, викладіть пельмені і відваріть їх протягом 12-15 хвилин для готовності.

Нагадаємо, надзвичайна смакота: рецепт соковитих японських пельменів з цікавим інгредієнтом

Раніше ми писали про те, що кокосове печиво за 15 хвилин, яке можна їсти на дієті: