Як тільки за вікном теплішає, у всіх з'являється бажання випити чогось прохолодного, щоб вгамувати спрагу. Ідеальним варіантом буде квас. Його можна самостійно приготувати в домашніх умовах, це буде не складно.

Рецепт підказав відомий кулінар із шоу "МастерШеф" Євген Клопотенко. Готувати квас можна на черстві чорному хлібі. З процесами справиться точно кожен, а зберігається він у холодильнику до 10 днів.

Чорний хліб, фото asiaplustj

Інгредієнти:

  • Бородинський хліб (або український) – 400 грамів
  • Цукор – 70 г
  • Живі дріжджі – 2 г
  • Вода – 2,5 л
Процес приготування:
  1. Хліб нарізати кубиками шириною близько 1,5 см і підсушити на сковороді без олії. Покришити дріжджі руками у маленьку миску і залити 100 мл води, додати 2 ст. л. цукру. Перемішати, поки цукор повністю розчиниться.
  2. Перекласти хліб у трилітрову банку з кришкою, що загвинчується, додати воду з дріжджами і цукор, що залишився. Долити води вгору банки, трохи перемішати. Нещільно закрийте кришкою і залишити тинятися при кімнатній температурі до 4 днів.
  3. Коли квас приготується, процідити його в глечик або банки і поставити в холодильник.

Раніше ми писали про те, що рецепт ідеального салату з кропиви та кульбаб під ароматне сало: інакше ви їсти не зможете

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, спробуйте не варити яйця, а запекти просто в шкаралупі: дієтичний рецепт з курячим філе, про який ви не забудете

Також портал Знай.ua писав, що кабачки з медом та часником змусять забути про всі проблеми: унікальний рецепт, який ви більше ніде не знайдете