Навесні прокидається природа і утворюється свіжа зелень. Здавна наші предки вживали в їжу молоду кропиву та кульбабу, адже знали, що вони багаті на вітаміни.
Наприклад, кропива посилює імунітет завдяки великому вмісту вітамінів А і С. Не менш корисний і кульбаба. У його листі є вітаміни А, С, К, Е. Традиційно його використовують у китайській народній медицині для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту.
А ви знали, що кропиву та кульбабу можна вживати сирими. Але смачніші вони у салаті за рецептом шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова. Усі складові для салату можна знайти на городі, або поекспериментувати зі складом страви.
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Вам знадобиться:
-
Кропива-50 г
-
Листя кульбаби-50 г
-
Огірки невеликі – 3 шт.
-
Редис-5 шт.
-
Масло – 3 ст. л.
-
Мед-1 ст. л.
-
Гірчиця-1 ч.л.
Приготування:
-
Листя кульбаби та кропиви промиваємо та просушуємо. Викладаємо у глибоку тарілку.
-
Беремо огірки, розрізаємо навпіл уздовж. Солимо, перчимо, поливаємо олією і смажимо їх на грилі з двох боків. Вони вийдуть хрумкими і на смак, як цукіні. Теплі огірки викладаємо у тарілку.
-
Тонкими слайсами нарізаємо редис. Висипаємо у тарілку.
-
Робимо соус "Вінегрет". Для цього з'єднуємо олію, мед, гірчицю. Перемішуємо віночком.
-
Салат солимо, поливаємо зверху соусом і додаємо свіжі трави, які у вас є. А якщо ні, можна ласувати салатом і без них.
Харчуйте не дорого і з користю. Мирного вам неба над головою та приємного апетиту.
Нагадаємо про ідеальний рецепт маринаду до шашлику, щоби слини бігли без зупинки: Клопотенко так не вміє.
Раніше ми повідомляли, що до Львова більше їхати не потрібно: рецепт легендарного сирника, заради якого їдуть з усього світу.