Багато українців обожнюють кабачки, проте більшість рецептів уже встигло приїстись, а хтось взагалі не знає, як їх краще готувати.

Ми підготували рецепт ідеальної солоної закуски з кабачків, яка готується швидко та легко.

Інгредієнти:

  • Кабачки (краще використати молоді, без насіння) – 300 гр.;
  • Кріп, петрушка – по 3 гілочки;
  • Олія соняшникова/оливкова – 50 мл.;
  • Яблучний оцет – 1,5 ст. л.;
  • Чеснок – 1 зубчик;
  • Мед – 1 ст. л.;
  • Сіль - 0,5 год. л.

Кабачки. Фото: скриншот Youtube

Приготування:

Для початку очищаємо кабачки від шкірки та нарізаємо тонкими слайсами за допомогою овочечистки, мандолини або ножа. Якщо кабачки молоді з тонкою шкіркою, можна її не чистити. Далі складаємо слайси в миску, солимо і залишаємо на 30 хвилин, щоб стекла зайва рідина.

Популярні новини зараз

Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо

Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Показати ще

Мариновані кабачки / скріншот з відео

Кріп і петрушку подрібнюємо. До неї додаємо очищений і пропущений через прес часник, рослинну/оливкову олію, мед (якщо він густий, то спочатку топимо його на водяній бані), яблучний оцет та перець за смаком. Перемішуємо.

Мариновані кабачки / скріншот з відео

Кабачки, які постояли в солі, віджимаємо та зливаємо з них зайву рідину. Заливаємо їх маринадом і ретельно перемішуємо. Забираємо ємність із кабачками в холодильник на кілька годин.

Мариновані кабачки / скріншот з відео

Для приготування цієї закуски використовують сирі кабачки, завдяки чому в них зберігаються всі корисні мікроелементи і вітаміни. Ця закуска також низькокалорійна, чудово засвоюється організмом та сприятливо впливає на ШКТ.

Нагадаємо про ідеальний рецепт маринаду до шашлику, щоби слини бігли без зупинки: Клопотенко так не вміє.

Раніше ми повідомляли, що до Львова більше їхати не потрібно: рецепт легендарного сирника, заради якого їдуть з усього світу.