Горохове пюре – це смачний та популярний гарнір, який люблять як діти, так і дорослі. Багато хто пам'ятає його смак з дитинства, коли нам його готували у дитячому садку чи школі.

Спогади може повертатися знову і знову, але може все ж таки варто спробувати приготувати цю страву? Виявляється, процес зовсім не складний. За стандартним рецептом горох спочатку замочували на ніч у холодній воді без додавання соди чи інших так званих "прискорювачів варіння".

Горох. Фото: Youtube

Відмочений горох готується близько 40 хвилин. Слід дотримуватися вірних пропорцій, щоб вийшло просто ідеально. Тому, для 1 склянки гороху потрібно використовувати 2 склянки води, а також, звичайно ж, сіль та вершкове масло.

Перш ніж готувати, вимочений горох слід добре прополоскати, а вже потім його можна пересипати в каструлю і на вогонь. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом тридцяти хвилин.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Горохова крупа, скріншот: Youtube

Найголовніше у всьому приготуванні горохового пюре, як із дитячих спогадів, полягає в тому, щоб правильно та вчасно його посолити. Якщо додати сіль на початку варіння, зерна залишаться жорсткими і не розваряться, незалежно від тривалості варіння.

Рекомендується солити пюре ближче до кінця варіння на останніх етапах приготування.

Коли в каструлі не залишиться води, не забудьте додати масло. Використовуйте те, що з жирністю не менше 82,5%.

Нагадаємо, найшкідливіші каші, які є на полицях супермаркетів: їх краще не вживати.

Як повідомляв "Знай.uа", найкращий список продуктів, які не псуються роками: на випадок апокаліпсису та ядерної війни

Знай.ua писав, каша тепер тільки на воді: в Україні різко злетіли ціни на молоко, сметану і сир