Горохове пюре – це смачний та популярний гарнір, який люблять як діти, так і дорослі. Багато хто пам'ятає його смак з дитинства, коли нам його готували у дитячому садку чи школі.
Спогади може повертатися знову і знову, але може все ж таки варто спробувати приготувати цю страву? Виявляється, процес зовсім не складний. За стандартним рецептом горох спочатку замочували на ніч у холодній воді без додавання соди чи інших так званих "прискорювачів варіння".
Відмочений горох готується близько 40 хвилин. Слід дотримуватися вірних пропорцій, щоб вийшло просто ідеально. Тому, для 1 склянки гороху потрібно використовувати 2 склянки води, а також, звичайно ж, сіль та вершкове масло.
Перш ніж готувати, вимочений горох слід добре прополоскати, а вже потім його можна пересипати в каструлю і на вогонь. Коли вода закипить, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом тридцяти хвилин.
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Найголовніше у всьому приготуванні горохового пюре, як із дитячих спогадів, полягає в тому, щоб правильно та вчасно його посолити. Якщо додати сіль на початку варіння, зерна залишаться жорсткими і не розваряться, незалежно від тривалості варіння.
Рекомендується солити пюре ближче до кінця варіння на останніх етапах приготування.
Коли в каструлі не залишиться води, не забудьте додати масло. Використовуйте те, що з жирністю не менше 82,5%.
Нагадаємо, найшкідливіші каші, які є на полицях супермаркетів: їх краще не вживати.
Як повідомляв "Знай.uа", найкращий список продуктів, які не псуються роками: на випадок апокаліпсису та ядерної війни
Знай.ua писав, каша тепер тільки на воді: в Україні різко злетіли ціни на молоко, сметану і сир