Зараз для вегетаріанців можна знайти безліч цікавих страв у ресторанах, а також рецептів для домашнього приготування. Харчуватися корисно і смачно, але без м'яса - цілком реально. Такі люди особливо оцінять такі котлети з рису та овочів.
Досвідчені господині вже давно знають, що смачні котлети можна приготувати не лише з фаршу, а й з крупи теж. У даному рецепті використовується рис та овочева засмажка.
Інгредієнти:
- Рис 250 г
- Картопля 5 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець (мелений) за смаком
- Паприка 1 ч.л. л.
- Порошок часниковий 1 ч. л.
- Соняшникова олія за смаком
- Прованські трави 0,25 ч. л.
Процес приготування:
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Відварюємо рис до готовності. Відкидаємо його на друшляк і промиваємо під проточною водою. Даємо рису охолонути. Відварюємо картоплю в мундирі. Остуджуємо його та очищаємо. Натираємо картоплю на великій тертці.
Очищаємо цибулю. Дрібно його нарізаємо. Обсмажуємо цибулю на розігрітій сковороді зі олією. Очищаємо моркву. Натираємо її на дрібній тертці. Додаємо моркву до цибулі. Добре все перемішуємо. Обсмажуємо овочі до м'якості.
Додаємо до остиглого рису обсмажену цибулю та моркву, а також натерту картоплю. Солимо і перчимо. Додаємо мелену паприку, сушений часник та прованські трави. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти. Формуємо із отриманої маси заготівлі невеликого розміру. Викладаємо їх на обробну дошку. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо котлети до золотистості із двох сторін.
Нагадаємо, за вуха не відтягнеш: що додати в начинку пельменів, щоб було ще смачніше
Раніше ми писали про те, як приготувати тефтелі за 20 хвилин, щоб вистачило на всю родину