Великдень, по-доброму, святкується від 38 до 40 днів, хоча в основному люди перестають надавати цьому християнському святу важливості відразу ж після першого дня.

Цього року дата припала на 16 квітня і цього дня сотні та тисячі українців знову пішли до церкви, щоби присвятити продукти тощо. Одна з найголовніших страв — паска, яку можуть випекти у величезній кількості, через що потім не знаєш, куди подітися. І дуже важливо не викидати продукт, а вигадати, куди її "переробити".

Великодні паски. Фото: Youtube

Можна зробити сушки - слід нарізати паски кубиками середньої величини і вистелити їх на лист. Нагріти духовку до 100°C, вимкнути її і тільки після цього засунути туди паску остигати. Їх можна використовувати з чаєм чи кавою.

Ще є цікавий варіант - зробити основу для торта, для якого знадобиться близько 150 грам паски та 100 г пом'якшеного вершкового масла. У блендері паску потрібно подрібнити до стану крихти, змішати з вершковим маслом, викласти у формі для випічки і розподілити суміш рівномірно, після чого нагрійте духовку до 180°C і поставте основу для торта на 10-12 хвилин.

Популярні новини зараз

РФ може відкласти наступ через несподівані обставини

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Показати ще

Начинка для паски, фото: Знай.ua

Приготуйте десерт - покладіть у глибокий посуд паску, залийте йогуртом або згущеним молоком і поставте в холодильник, щоб сухе тісто наситилося вологою. Завершіть десерт додаванням ягід або тертим шоколадом. Або тости на сніданок - змочіть порізаний паску в яєчній суміші і обсмажте з обох боків.

Нагадаємо, пломбірний торт без випічки: простий рецепт, який подужають новачки і навіть діти

Як повідомляв "Знай.uа", солодкі грінки з черствих пасок за пару хвилин: як врятувати святкові ласощі

Знай.ua писав, картопляні мафіни з ковбаскою та сиром: швидкий сніданок за 30 хвилин, який оцінять навіть примхливі діти