Досвідчені господині часто роблять домашню ковбасу, адже в ній немає нічого шкідливого, але чудова альтернатива. На такий м'ясний хлібець з печерицями піде від сили 45 хвилин. Він може виступати як закуска або повноцінна страва.

Для приготування можна використовувати навіть вчорашній та черствий хліб, вершки будь-якої жирності, а свіжу цибулю замінити на смажену. Загалом страва готується максимально просто, а виходить неймовірно смачно.

М'ясний хлібець з печерицями, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Куряче філе 500 г
  • Печериці 200 г
  • Вершки 60 г
  • Хліб 50 гр
  • Цибуля 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець мелений за смаком

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

Білий хліб наріжте шматочками і залийте вершками, щоб набух. Курячі грудки подрібніть в м'ясорубці через дрібні грати. Якщо такої немає, то потрібно пропустити фарш кілька разів. Також можна скористатися блендером. Разом з грудкою подрібніть і цибулю.

Запечіть печериці в духовці без олії при 180 градусах приблизно 15 хвилин. Замочений у вершках хліб розімніть руками або подрібніть у блендері в пюре. Додати до фаршу.

Потім масу поперчіть, посоліть, додайте спеції для курки та солодку мелену паприку. Суміш добре вимісити лопаткою або руками, фарш виходить досить м'який і в'язкий.

М'ясний хлібець з печерицями, фото sovkusom

Викладіть половину заготовки у силіконову форму, розрівняйте. Якщо використовуєте скляну форму або металевий лист, то змастіть поверхню смальцем або вершковим маслом.

Потім помістіть гриби капелюшком донизу, злегка притискаючи. Закрийте другою половиною фаршу та акуратно вирівняйте. Випікайте блюдо у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.

Нагадаємо, терт без випічки зі сметаною та бананами: найкраще, що можна придумати на десерт

Раніше ми писали, як приготувати соковиті котлети: один маленький прийом на 5 хвилин, але користі маса