Борщ – справжній кулінарний шедевр України, який не має жодного традиційного рецепту.

Наприклад, Тарас Шевченко взагалі любив одеський рецепт приготування з використанням карасів.

Український борщ, фото: Знай.ua

Євген Клопотенко пропонує несподіваний варіантпісний борщ із в'яленою грушею, саме для тих, хто дотримується важливого правила перед Великоднем. Саме груша надає страві неповторного аромату. А щоб борщ набув більш глибокого смаку, рекомендується залишити його настоятися принаймні на годину.

Для того щоб приготувати такий пісний борщ, потрібні такі інгредієнти, як 2 л води; 1 середній буряк; 1 велика цибуля; 1 велика морква; 2 середні картоплі; 150 г білокачанної капусти; 2 ст. л. томатної пасти; 2 в'ялені груші; 1 ст. л. цукру; 2 лаврові листочки; 2 зубчики часнику; 2 ст. л. соняшникової олії для смаження; сіль та перець за смаком.

Популярні новини зараз

Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову

Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно

Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Український борщ, скріншот: Youtube

Спочатку потрібно розігріти духовку до 180 градусів. Потім вимити середні буряки, обернути їх у фольгу і відправити випікатися протягом 90 хвилин. Після чого охолодити, очистити та натерти на тертці

Далі натріть моркву, наріжте цибулю кубиками і обсмажте на маслі протягом 3 хвилин. Додайте тертий буряк і смажте ще 2 хвилини. Додайте цукор та томатну пасту у суміш овочів. Перемішайте та продовжуйте гасити на вогні протягом 2 хвилин.

Очистіть картоплю і наріжте її на маленькі кубики. Налийте в каструлю 2 літри води, додайте картопля, лавровий лист і сіль до смаку. Доведіть до кипіння, знизьте вогонь і варіть ще 5 хвилин.

Поріжте капусту на тонкі смужки і додайте|добавляйте| в каструлю. Варіть ще 15 хвилин. Потім додайте засмажку з буряка, моркви та цибулі. Залишається головний інгредієнт – в'ялена груша. Її потрібно нарізати тонкими шматочками, після чого додати до каструлі. Посоліть і поперчіть до смаку. Варіть ще 7 хвилин. Наприкінці додайте дрібно порізаний часник.

Насамкінець дайте борщу настоятися протягом години, щоб смаки інгредієнтів максимально розкрилися та збагатили аромат страви.

Нагадаємо, як приготувати печиво "Равлики" на кефірі: проста і смачна випічка, яка підкорить усіх

Як повідомляв "Знай.ua", ідеальна ковбаса для Великого посту: рецепт "Докторської" зі звичайної квасолі

Знай.ua писав, якщо немає хліба, магазин закритий, а м'ясо холоне: простий рецепт лаваша, який приготує кожен