Часто буває, що хліб купили, а з'їсти його не встигли. Але не поспішайте його викидати, адже із черствими шматочками можна приготувати неймовірних пиріг, який легко замінить стандартний омлет на сніданок.
Процеси приготування такого пирога дуже прості, а найголовніше - це хороша можливість переробити залишки продуктів. Можна додавати улюблені продукти, а не зупинятись на базових. Пиріг стане чудовим варіантом для сніданку.
Інгредієнти:
- Черствий хліб 160 г
- Зелень 250 г
- Яйця 3 шт.
- Молоко 150 мл
- Шинка 100 г
- Моцарела 100 гр
- Пармезан тертий 50 г
- Сіль та перець чорний мелений за смаком
- Олія соняшникова 30 мл
Як приготувати, покроковий рецепт:
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Наріжте черствий хліб кубиками приблизно 2 сантиметри. У мисці збийте яйця з молоком і додайте кубики хліба.
Подрібнену зелень всипте в миску з хлібом разом із нарізаною кубиками шинкою і тертим пармезаном. Приправте перцем та сіллю та перемішайте всі інгредієнти.
Перекладіть суміш у змащену олією форму для випікання діаметром 22 см, добре утрамбуйте і посипте кубиками моцарелли. Випікати пиріг при 180°С близько 40 хвилин. Вийміть із духовки і дайте охолонути перед подачею на стіл.
Раніше ми писали про те, як приготувати солоний "Наполеон" із сардиною: знахідка для святкового столу
Як повідомляв Знай.ua, шоколадний пиріг без яєць і молока, який можна їсти в піст: нагадує брауні та ідеально підійде до чаю.
Також портал Знай.ua писав, що пишні пончики без зайвої олії: невигадливий рецепт, який оцінять господині