Часто буває, що хліб купили, а з'їсти його не встигли. Але не поспішайте його викидати, адже із черствими шматочками можна приготувати неймовірних пиріг, який легко замінить стандартний омлет на сніданок.
Процеси приготування такого пирога дуже прості, а найголовніше - це хороша можливість переробити залишки продуктів. Можна додавати улюблені продукти, а не зупинятись на базових. Пиріг стане чудовим варіантом для сніданку.
Інгредієнти:
- Черствий хліб 160 г
- Зелень 250 г
- Яйця 3 шт.
- Молоко 150 мл
- Шинка 100 г
- Моцарела 100 гр
- Пармезан тертий 50 г
- Сіль та перець чорний мелений за смаком
- Олія соняшникова 30 мл
Як приготувати, покроковий рецепт:
На українців чекають хвилі екстремальної спеки: синоптик склав прогноз погоди на літо-2023
ПриватБанк звернувся з важливим попередженням: можна втратити всі гроші
Арешт на ваші гроші можуть накласти за лічені хвилини
Де категорично не можна використовувати золу на городі? Як правильно сипати її, щоб не нашкодити
Наріжте черствий хліб кубиками приблизно 2 сантиметри. У мисці збийте яйця з молоком і додайте кубики хліба.
Подрібнену зелень всипте в миску з хлібом разом із нарізаною кубиками шинкою і тертим пармезаном. Приправте перцем та сіллю та перемішайте всі інгредієнти.
Перекладіть суміш у змащену олією форму для випікання діаметром 22 см, добре утрамбуйте і посипте кубиками моцарелли. Випікати пиріг при 180°С близько 40 хвилин. Вийміть із духовки і дайте охолонути перед подачею на стіл.
Раніше ми писали про те, як приготувати солоний "Наполеон" із сардиною: знахідка для святкового столу
Як повідомляв Знай.ua, шоколадний пиріг без яєць і молока, який можна їсти в піст: нагадує брауні та ідеально підійде до чаю.
Також портал Знай.ua писав, що пишні пончики без зайвої олії: невигадливий рецепт, який оцінять господині