У піст, коли деякі види їжі обмежені для споживання, буває складно, адже може захотітися чогось м'ясного та смачненького. Пропонуємо приготувати замість курячих чи свинячих котлет, смачну страву з грибами, овочами та пшоном.
Рецептом, який смачніший навіть за звичний.
Знадобиться:
- пів склянки пшона
- цибулина
- морквина
- 200 г печериць
- 1-2 столових ложки борошна
- зелень, сіль та перець на смак
Спосіб приготування:
Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Пшоно слід промити декілька раз, залийте 1,5 склянкою води та доведіть до кипіння. Як тільки це станеться, злийте рідину та знову залийте тим же об'ємом. Додайте сіль та варіть до готовності.
Овочі та гриби промийте та почистьте. Моркву натріть на великій терці, цибулю та гриби наріжте.
Розігрійте пательню та додайте рослинну олію. Цибулю, моркву та гриби обсмажте до готовності. За цей час поставте розігріватися духовку до 180 градусів.
Гриби, цибулю та моркву пропустіть через м'ясорубку. Те ж саме зробіть з пшоняною кашею. Додайте на смак сіль та перець, додайте борошно та добре перемішайте.
Сформуйте з маси котлети. Обваляйте в борошні або панірувальних сухарях.
На деко викладіть пергамент. Зверху покладіть котлети та поставте деко в духовку. Випікайте протягом 25 хвилин до рум'яної скоринки. Протягом часу кілька разів переверніть котлети.
Нагадаємо, ми писали, що ідеальна "лінива" пшоняна каша, ніби з печі: рецепт, який потрібний кожному.
Як повідомляв "Знай.ua" як приготувати курячий паштет із ягідним желе: справжній гастрономічний екстаз.
Також "Знай.ua" інформував, яблучний пиріг на сковороді з неймовірним ароматом: швидкий рецепт на всю сім'ю.