У шаленому ритмі життя господиням не хочеться витрачати багато часу на готування. На щастя, з роками на просторах Інтернету почали з'являтися спрощені рецепти. Один з таких – дуже смачний пісочний торт, а піде на нього лише 15 хвилин.
Перевага цього рецепту полягає в тому, що для приготування не знадобиться духовка. Коржі виходять ніжними та хрумкими, а в поєднанні з кисло-солодким сметанним кремом – це нереальне задоволення.
Інгредієнти:
- Борошно 250 г
- Цукор 60 г
- Вершкове масло 120 г
- Сіль 1 щіпка
- Сметана 20% 500 гр
- Цукор для крему 120 г
- Яйця для крему 2 шт
- Кукурудзяний крохмаль 1 ст.л
- Вершкове масло для крему 50 г
- Ванільний цукор 20 г
Готуємо:
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
У глибокому посуді з'єднайте пшеничне борошно цукор і розм'якшене вершкове масло. За допомогою вилки перетріть інгредієнти до стану дрібної крихти. Перекладіть крихту на суху розігріту сковороду. Постійно помішуючи крихту лопаткою, обсмажуйте на середньому вогні до золотистого відтінку.
У ковші або невеликій каструлі змішайте 2 курячі яйця і кукурудзяний крохмаль до однорідної консистенції. В отриману суміш додайте цукровий пісок та ванільний цукор. Додайте в крем жирну сметану. Поставте крем на повільний вогонь, доведіть до кипіння. Додайте в гарячий крем 50 г розм'якшеного вершкового масла.
Із загальної кількості крихти відкладіть 4 столові ложки для прикраси, крихту, що залишилася, розділіть на 4 частини. Дно та боки роз'ємної форми змастіть олією, застеліть пергаментним папером. Викладіть на дно 1/4 частини крихти, рівномірно розподіліть її по всьому периметру форми. Поверх крихти розподіліть 1/4 частину гарячого крему. Чергуючи шари, зберіть весь торт, прикрасьте. Накрийте торт харчовою плівкою, відправте в холодильник щонайменше на 6 годин.
Нагадаємо, ідеальні сирники для Великого посту: простий рецепт
Раніше ми писали, рецепт бананового хліба з горіхами - під силу кожному