У разі війни часто немає можливості повноцінно готувати їжу. Після бомбардувань у багатьох містах можуть вийти з ладу та комунікації, як газ чи електрика.

Тому важливо на готування витрачати мінімум фізичних та матеріальних ресурсів. Новий канал дізнався у Шефа та експерта реаліті "На ножах" Алекса Якутова, які крупи можна вживати без варіння.

Алекс Якутов, фото: пресслужба Нового каналу

Гречка

Багато хто досі впевнений, що гречку потрібно обов'язково варити. Так цю крупу можна просто заливати водою. Причому не окропом, а водою кімнатної температури у пропорції 1:2. Справа в тому, що коричнева гречка вже готова. Якщо подивитися упаковку, там зазначено, що вона обсмажена та висушена. Тому простої води буде достатньо, щоб вона набрякла і стала придатною для їжі. У воді вона має настоятися приблизно 5 годин. А краще 8-10. Після цього її можна вживати.

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Ячна крупа

Це каша із подрібненого ячменю. Традиційно її також варять. Але можна заливати окропом у пропорції 1:2. Дати настоятися щонайменше 2 години. Час приготування залежатиме від розміру подрібненого ячменю.

Кус-кус

Ця дрібна крупа готується досить швидко. Її не треба варити. Достатньо залити окропом так, щоб його було трохи більше, ніж самої крупи. Накрити тарілкою і за 15 хвилин можна їсти.

Скрін, відео YouTube гречка

Перловка

Перлову крупу можна заливати водою. Причому вода необов'язково має бути дуже гарячою. Заливають її із розрахунку 1:3. Однак, щоб дійти, крупа має настоятись 24 години.

Геркулес

Цю кашу теж не треба варити. Навіть, якщо на упаковці зазначено, що вона потребує варіння. Достатньо залити окропом і почекати 15-20 хвилин.

Нагадаємо, як приготувати каву з апельсиновим смаком: цікавий рецепт ароматного напою.

Раніше ми повідомляли, навіщо класти чорний хліб у каструлю з готовим рисом: дізнавшись, ви робитимете так завжди.