Інколи виникають труднощі при приготуванні дрібної риби, попри те, що вона виходить дуже смачною. Але не завжди хочеться витрачати багато часу на її смаження чи приготування іншим способом.
Як відзначають досвідчені кухарі, навіть дрібну рибу на кшталт кільки, хамси та мойви можна приготувати так, що від цієї страви за вуха не відтягнеш. То ж вони поділилися своїми кулінарними секретами.
Передусім розігрійте духовку до 200 градусів. У цей час займіться рибою. Її потрібно почистити, видаливши середину. Для цього зріжте тонку смужку черевця за допомогою ножиць. Далі помийте під проточною водою, вона має бути холодною. І просушіть за допомогою паперових рушників.
Після чищення покладіть рибу у зручну посудину, додайте сіль та перемішайте. Далі змастіть її соняшниковою рафінованою олією. Після чого нанизуйте на дерев'яні шпажки, призначені для приготування шашликів.
Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть
Перевірки від газовиків вийшли на новий рівень: українцям розповіли про документ, який треба підписати
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Тепер розмістіть шпажки на решітці духовки. Намагайтеся зробити це так високо від дна, як тільки це дозволяють розміри вашої духової шафи.
Заздалегідь застеліть дно духовки калькою або фольгою. Це потрібно для того, щоб сік з риби, який капатиме на початку запікання і після чого трохи підгорить, утворить легкий димок. У результаті риба набуде аромату копченості.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі