Котлети універсальні тим, що їх може доповнити будь-який гарнір. Господині дедалі більше експериментують та вигадують цікаві альтернативи стравам, зокрема м'ясним. Котлети можна приготувати на основі різних круп, а саме у цьому рецепті - з булгуру.
Котлети із булгуру сподобаються багатьом. Їх дозволено їсти в піст, оскільки вони не містять продуктів тваринного походження. Насправді пісне меню можна легко урізноманітнити, навіть враховуючи всі заборони.
До того ж булгур дуже корисний завдяки вмісту різних вітамінів та мінералів, зокрема фолієвої кислоти (вітамін B9). Вона покращує роботу імунної системи. Крім цього, крупа також багата на калій, магній та фосфор.
- Булгур – 100 г;
- Картопля – 4 шт;
- Борошно пшеничне – 1 ст.л;
- Соняшникова олія – 2 ст.л;
- Панірувальні сухарі – 3 ст.л;
- Зелена цибуля – 50 г;
- Сіль та спеції за смаком.
Як приготувати:
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Відваріть булгур до готовності і дайте йому охолонути. Картоплю промийте, почистіть, відваріть і зробіть з неї пюре, яке потрібно змішати з булгуром. Дрібно наріжте зелену цибулю і додайте до булгуру з картоплею. Потім закиньте борошно, посоліть і перемішайте.
Сформуйте котлети мокрими руками і обваляйте в панірувальних сухарях. Відправте на сковороду та смажте до золотистого кольору. До повної готовності страву можна довести до духовки при температурі 160-180 градусів.
Нагадаємо, гамбурзькі пончики з книги рецептів Ольги Франка: десерт готували для карнавалу
Як повідомляв Знай.ua, смачний і простий салат, який можна їсти в піст: як приготувати за 15 хвилин