Картопляне пюре добре поєднується з різними м'ясними та рибними стравами, а також овочевими салатами. І його можна зробити ще смачнішим, якщо додати цей особливий соус.

Інгредієнти:

  • 700 г м'ясних кісток;
  • спеції із сіллю до свого смаку;
  • 1 ст. л. кулінарного жиру;
  • 2 ч. л. цукру;
  • 2 ст. л. пшеничного борошна;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 100 г томатного пюре;
  • 2 цибулини;
  • 1 морквина;
  • петрушка.

Приготування:

Для початку зваріть міцний бульйон на кістках. Наріжте кубиками цибулю, а моркву натріть. Обсмажте їх з кістками та петрушкою. Далі кістки помістіть в каструлю, витоплений жир не потрібно вживати.

Картопляне пюре, фото: кадр з відео

Варити їх доведеться протягом 10 годин на повільному вогні. Періодично забирайте жир, а наприкінці залишиться лише процідити рідину.

Далі на кулінарному жирі спасеруйте борошно, поки воно не стане коричневим, а потім його треба розвести з процідженим бульйоном. Окремо треба обсмажити моркву, цибулю та петрушку з додаванням томатного пюре.

Популярні новини зараз

Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ

Показати ще

Наприкінці усі компоненти потрібно з'єднати на сковороді та довести до кипіння, а потім варити ще годину на слабкому вогні. Після цього додайте в соус цукор, сіль та перець. Процідіть його, а овочі перетріть. Додайте заправку в картопляне пюре.

Картопляне пюре, фото: кадр з відео

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі