Гречка - це не тільки універсальний гарнір, але ще й корисний. Все завдяки багатому вмісту амінокислот, вітамінів та мінеральних речовин. Але мінус крупи в тому, що вона може швидко набриднути, навіть якщо використовувати її для супу та інших страв.

Є чудовий спосіб урізноманітнити смак гречки – додати цікаві спеції, і в результаті гарнір заграє по-новому. Про ці маленькі хитрощі давно знають шеф-кухарі та сміливці, які не бояться експериментів у кулінарії.

Гречка, скріншот з відео

Для звичної порції вистачить всього декілька грамів спеції. Для початку спробуйте в процесі приготування додати разом із сіллю гострий перець чилі, а наступного разу - куркуму, сушений часник або цибулю. Все це урізноманітнює смак гарніру.

Також з гречкою чудово поєднується кмин. Він має пекучий, гіркувато-пряний смак, трохи схожий на аніс, і легкий кроповий запах. Використовувати краще насіння, попередньо обсмажене в маслі, але спеція в порошку теж підійде.

Популярні новини зараз

В Україні змінюють "заморожені" тарифи: які послуги подорожчали більше за інші, є і 60% росту

Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році

Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Показати ще

А ось ароматний імбир змінить смак гречаної крупи до невпізнання, але рекомендується обирати саме сушений та подрібнений продукт, а не сирий.

Імбир, фото myseldon

Раніше ми писали про те, щоб оладки не вбирали олію зі сковорідки: проста кулінарна хитрість, яка врятує страву

Як повідомляв Знай.ua, найкраща профілактика від застуди: чай з лавровим листком, імбиром і лимоном, який допоможе швидко стати на ноги.

Також портал Знай.ua писав, чому майже всі смажать яйця неправильно: три найпоширеніші помилки, які псують страву