Картопля в мундирі найчастіше є основним інгредієнтом для салатів та раціону шанувальників здорового харчування.
Відомо, що картопля відварена в шкірці корисніша за очищений овоч, але для цього потрібно зварити її так, щоб вона не потріскалася. Досвідчені кулінари розповіли, як треба варити картоплю, щоб мундири залишалися цілими. На щастя, складного в цьому немає нічого, потрібно лише дотримуватися простої інструкції.
Водночас як пояснюють кулінари, шкірка неодмінно трісне, якщо поміщати бульби в окріп або варити картоплю довше, ніж потрібно. А дотримуючись нескладних правил, можна зварити картоплю цілою, придатну як для приготування салату, так і для подачі до столу у вигляді гарніру.
Як правильно варити картоплю в мундирі:
- Передусім зауважте, що овочі повинні бути одного розміру, що дозволяє зберегти шкірку цілою. Крім того, вони мають бути одного сорту.
- Спершу картоплини промивають, складають у каструлю і заливають холодною водою, яка повинна закривати їх цілком і бути вищим рівнем на пару сантиметрів.
- На початку варіння необхідно додати сіль із розрахунку 1 столова ложка на 1 літр води. Дуже важливо у цьому випадку не пересолити.
- Також можна додати олію. Олія запобігає розтріскуванню шкірки, а сама картопля виходить смачнішою та ароматнішою.
- Картоплю доводять до кипіння і варять протягом 15 хвилин, але вже на середньому вогні. Якщо картопля варитиметься у бурливій воді, то шкірка неодмінно трісне.
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці
Повністю замінить ТЦК: які зміни чекають мобілізацію
Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть
Подачу газу тимчасово припинять: газовики попереджають українців про ремонтні роботи до кінця листопада
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі