Хоча досить складно зіпсувати таку просту страву, як яєчня, проте досить часто вона виходить не надто смачною й не завжди приємною на вигляд. На щастя цього можна легко уникнути, дотримуючись кількох простих правил.

Існують помилки, які зможуть погіршити якість їжі. І найчастіше їх допускають через поспіх. То ж варто взяти ці корисні поради до уваги, щоб наступного разу страва вийшла ідеальною.

Яких помилок не варто допускатися при смаженні яєць:

1. Смаження холодних яєць

Рекомендується діставати яйця з холодильника бодай за 15-30 хвилин перед приготуванням. Така проста дія допомагає прогрітися продукту до комфортної кімнатної температури. У результаті яйця кімнатної температури краще смажаться. Крім того, це допомагає смаковим якостям якнайкраще розкритися.

Яйця, скріншот: Youtube

2. Биття яєць об сковорідку

Дуже часто перед приготуванням яйця розбивають просто об посуд, навіть не задумуючись про те, що у результаті навіть невеликі шматочки шкаралупи можуть потрапити до яєчні. То ж варто спершу розбити яйця в окремій посудині й лише потім відправити їх на сковорідку.

Популярні новини зараз

За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Показати ще

3. Смаження на холодній сковороді

Уникайте цієї помилки, якщо ви не хочете, щоб страва липла до поверхні сковорідки. Крім того, продукт все одно просмажиться нерівномірно. , а якість такої яєчні буде не найкращою.

сирі яйця, фото: sovkusom

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі