Дуже часто млинці рвуться під час приготування. Кулінари розповіли, чому це трапляється, а також дали пораду, як уникнути подібного кулінарного промаху, щоб у результаті страва вийшла ідеальною.

Нічого страшного, якщо у вас не виходить перший млинець, але варто дотримуватися простих правил, щоб усі наступні були ідеальними.

Чому млинці рвуться при перевертанні:

1. Надто мало яєць. При приготуванні будь-якої страви дуже важливо чітко дотримуватися рецепту. Варто розуміти, що яйця грають у тісті далеко не останню роль. Вони з'єднують між собою решту інгредієнтів і не дають млинцям рватися і прилипати до сковороди під час випічки. Тому для страви слід додати ще 1 або 2 яйця, а також трохи борошна, все добре перемішати й лише потім починати випікати.

Млинці з мінералкою, скріншот: YouTube

2. Недостатньо борошна. Якщо тісто занадто рідке, тоді сам корж виходить тонким, а перевернути його без втрати якості, неможливо. Оскільки під час випікання волога випаровується, важливо додавати достатньо борошна в тісто і добре перемішати до однорідності.

Популярні новини зараз

Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію

Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа

Десятки тисяч українців залишилися без "броні" від мобілізації: за які порушення призиватимуть

Дають лише 3 дні: в Україні змінилися правила повісток поштою, що це змінює для чоловіків

Показати ще

3. Надто мало жиру. Якщо млинці рвуться, слід додати трохи олії й проблему буде вирішено.

4. Забагато цукру та спецій. Відповідно намагайтеся класти в тісто якнайменше цих інгредієнтів. Найкращим рішенням буде після випікання змастити млинці джемом, згущеним молоком, варенням або посипати цукром.

млинці, pixabay

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі