Є чимало смачних страв, які готують із гороху – супи, пюре, котлети. І не дарма, адже це не лише бюджетний продукт, а й корисний. У ньому містяться різні вітаміни, крохмаль, каротин, клітковина. Плюс до всього горох багатий на макро- та мікроелементи.
Досвідчені господині знають, що горох не рекомендується готувати без попереднього замочування. Насамперед це зменшує час його готування. М'який горох вариться швидше, ніж сухий.
Така проста кулінарна хитрість впливає на смак, а поживні речовини в той же час краще засвоюються. У процесі замочування гороху утворюються ферменти, які сприяють розщепленню складних вуглеводів та білків, роблячи їх більш доступними для організму.
Як замочити горох:
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
- Відберіть і промийте горох, вилучивши всі непридатні або пошкоджені зерна.
- Перекладіть горох у велику ємність і залийте водою. Зазвичай на 1 склянку гороху потрібно 3 склянки води.
- Залишіть горох на декілька годин або на ніч, щоб він добре просочився водою.
- Після замочування воду потрібно злити і промити горох під проточною водою, перш ніж приступати до приготування.
Після замочування гороху він стане більш м'яким та швидше звариться, що спростить його використання при приготуванні різних страв.
Нагадаємо, як подолати неприємний запах з рота: 4 поради, які виручать вас у незручний момент
Раніше ми писали про те, як заморозити буряк, якщо він починає псуватися: робимо заготовки для борщу та інших страв
Як повідомляв Знай.ua, хитрий спосіб позбутися жирної плями на одязі без прання