У багатьох мам зранку виникає в голові питання – що ж приготувати на сніданок, щоб діти були ситі та задоволені. Здається, нових ідей не залишилося, оскільки всі стандартні страви вже перепробували, а дивувати треба.

Для таких випадків чудово підійде манна каша, але незвичайна, а запечена. Завдяки такому способу приготування набридлий сніданок заграє новими смаковими фарбами, а робиться вона дуже просто і що найголовніше - дуже корисна для організму.

Сніданок, фото depositphotos

Інгредієнти:

  • молоко або вершки 300 г
  • манна крупа 60 гр
  • цукор 30 г
  • олія вершкове 10 г
  • волоські горіхи 15 г
  • варення або мед 50 г
  • листкове або прісне тісто здобне 50 г
  • яйця – 1 шт.

Як приготувати:

Популярні новини зараз

"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку

Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція

Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень

Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців

Показати ще

Ядра горіхів залийте гарячою водою, дайте постояти. Очистіть від шкірки, подрібніть товкачем і додайте трохи води. Вершки або молоко налийте в посуд і поставте в духовку. Як тільки утвориться пінка, її зніміть вилкою, продовжуйте топити, зніміть другу пінку.

У молоко або вершки, що залишилося, всипте манну крупу, зваріть в'язку кашу, додайте горіхи, масло, цукор і перемішайте.

На краї страви, змащеної олією, укладіть бордюр із листкового або прісного тіста, у середину – шар каші, на неї – шар пінок, і знову шар каші. Поверхню каші посипте цукром, а тісто змастіть яйцем. Кашу запікайте в духовці, полийте підігрітим варенням або медом.

Нагадаємо, як приготувати смачний торт, який не нашкодить фігурі.

Як повідомляв Знай.ua, простий рецепт медовика на сковороді: для лінивих і тих, хто хоче заощадити час