Рецепт приготування класичного київського торта. Про це повідомляє телеграм-портал "Смачні рецепти".
Київський торт є класичним кондитерським виробом української кухні. Створений у далекому 1956 році, він досі є одним із найбажаніших делікатесів на столі. Українським господиням пропонується класичний та простий рецепт приготування.
складові
- "Зістарені" білки (залишити на ніч при кімнатній температурі) – 220 г;
- Цукор – 55 г;
- Ванільний цукор – 1 ч.л;
- Пшеничне борошно – 50 грам;
- Цукор 200 г;
- Смажений фундук (або суміш фундука та кешью) 180 грам;
- Жовтки 2шт;
- Вода кімнатної температури 40 мл;
- Згущене молоко 240 г;
- Вершкове масло кімнатної температури 400 г;
- Какао-порошок 50 г;
- Ванільна есенція 1 ч.л.
Популярні новини зараз
Показати ще
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Алгоритм приготування
- Для випікання коржів потрібно відразу 2 форми, які можуть бути різного розміру. Наприклад 21 і 24 см. Смажені горіхи рубаємо не дуже дрібно (можна в комбайні). Змішуємо з борошном та 200 г цукру.
- Білки збиваємо в м'яку піну, потім, не припиняючи збивати, поступово вводимо 55 г цукру. Акуратно втручаємо горіхову суміш. Змішуємо кладемо тісто у форми, дно яких застелено пергаментом.
- Відправляємо в попередньо розігріту до 150 градусів духовку та печемо до готовності близько 90 хвилин. Готові коржики виймаємо і залишаємо на двадцять чотири години або щонайменше на ніч прямо у формах при кімнатній температурі.
- Жовток з'єднуємо з водою та розмішуємо до однорідного стану. Додаємо згущене молоко і ваніль.
- Перемішуємо віночком та ставимо на маленький вогонь. Варимо постійно помішуючи до загусання.
- Вершкове масло збиваємо міксером у кремоподібний стан і додаємо туди сироп. Відокремлюємо половину крему. У додаємо какао і ще раз збиваємо до однорідного стану.
- Підрізаємо коржики під один розмір, подрібнюємо крихту. Верх і боки обмазують шоколадним кремом. Залишками крему прикрашаємо верх торта. Боки обсипаємо крихтою. Даємо торту постояти в холодильнику ніч, потім нарізаємо та подаємо.
Нагадаємо, що з цим ваш борщ буде ідеальним: що можна додати у блюдо, щоб воно здивувало всіх.
Раніше ми повідомляли, як швидко приготувати бісквіт: найпростіший рецепт, з яким тісто завжди вдається.