Оскільки страви з рису прекрасно поєднуються з рибою, м'ясом, овочами та фруктами, то ж він є однією з найпопулярніших каш на столах українців.
Щобільше, рис приготувати зовсім не складно, однак інколи трапляється так, що він безнадійно злипається і виходить неапетитним.
То ж ціллю кухарів є отримання розсипчастого смачного рису для приготування різноманітних страв, наприклад, плову, супів чи для додавання у салати.
Корисні поради, як смачно зварити рис:
Передусім запам'ятайте, що для кожного сорту рису існують свої пропорції та час приготування. Наприклад, довгий рис варять у воді приблизно 20 хвилин із розрахунку 200 г продукту на 450 мл води. Водночас для короткого рису достатньо взяти 400 мл води, а для коричневого – 500-560 мл води.
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всім
Також візьміть до уваги, що рівень води в каструлі повинен бути на 2,5 см вище за рівень рису. Для кращого результату для варіння рису використовують чавунний посуд із товстим дном.
Водночас тонкостінні каструлі непрактичні, адже вони прогріваються нерівномірно і рис унизу може підгоріти, а зверху крупа залишиться сирою. Крім того, для гарного вигляду, аромату та пряного смаку в каструлю при варінні рису додають спеції. Це, наприклад, може бути куркума, паприка, мускатний горіх.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль