Кухарі пропонують поекспериментувати з сирниками, щоб зменшити їхню калорійність, таким чином зробивши страву дієтичною.

То ж дехто пече їх з манкою, дехто з вівсяними пластівцями, аби не додавати борошно. Спробуйте приготувати сирники з вівсяними пластівцями.

Інгредієнти:

  • 5 ст. л. вівсяних пластівців;
  • 200 гр сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. цукру;
  • сіль щіпка;
  • ванілін, кориця (за смаком та бажанням);
  • олія для смаження.

Солоні сирники, фото yasensvit

Приготування:

3 столові ложки пластівців довгого варіння додаємо в тісто, а решту залишаємо для панірування. Далі потрібно подрібнити їх у блендері, кавомолці або через м'ясорубку.

Для страви краще вибрати сухуватий сир, в міру розсипчастий, жирністю 5-9%. Сирники вийдуть особливо м'якими й ніжними, якщо протерти їх сир через металеве сито або перемолоти блендером.

Популярні новини зараз

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Тепер змішайте сир, частину подрібненої вівсянки та яйце. Цукор додавати не обов'язково, адже сирники можна подати з джемом або згущеним молоком. Можна також додати трохи солі, щоб посилити смак. А також ванілін або корицю.

Вимішайте тісто до однорідного стану та дайте йому постояти протягом 10-15 хвилин для того, щоб зайва рідина ввібралася у вівсянку. Сформуйте сирники, паніруйте їх в залишках пластівців і обсмажте на розігрітій сковороді з олією.

Сирники, скріншот: Ievgen Klopotenko

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль