Кулінар Євген Клопотенко поділився особливим рецептом борщу, який можна презентувати навіть на святковий стіл для найвимогливіших гостей.

Крім того, він пропонує додати у цю страву один секретний інгредієнт. Євген Клопотенко пропонує поєднати два смаки (кислий та солодкий) в одній каструлі й приготувати український борщ з додаванням яблук.

Інгредієнти:

  • 400 г свинячих реберець;
  • 3-4 кисло-солодких яблука;
  • 1 паковання буряково-томатної заправки для борщу (240 г);
  • 3 л води;
  • 1 цибуля;
  • 2 моркви;
  • 3-4 картоплі;
  • ¼ капусти;
  • 100 г сметани;
  • 1 ст. л. білого консервованого хрону (або корінь);
  • 3 зубчики часнику;
  • сіль та перець до смаку.

Індекс борщу, фото: Zakaz.ua

Приготування

Популярні новини зараз

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати

Показати ще

Помийте та почистіть овочі, а також розігрійте духовку до 180 градусів. Одну морквину розріжте уздовж та навпіл, цибулину також розріжте на дві частини. Викладіть овочі у форму для запікання разом із 400 г свинячих реберець, трохи посоліть. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Тепер очистьте 3-4 картоплини та наріжте середніми кубиками. Іншу морквину натріть на тертці з великими отворами. Дрібно нашаткуйте 1/4 капустини. Дістаньте з духовки запечені овочі та м'ясо. Реберця розріжте на порційні сегменти.

борщ, фото: gastroguide

Тепер потрібно зварити бульйон. Для цього у каструлю влийте 3 л води та доведіть до кипіння. Додайте запечені овочі та шматочки свинячих реберець. Розчавіть 3 очищені зубчики часнику і також вкиньте у бульйон. Варіть на середньому вогні протягом 20 хвилин.

Після цього дістаньте з бульйону запечені овочі та додайте картоплю. Через 5 хвилин вкиньте натерту моркву, а ще через 5 — нашатковану капусту. 3-4 кисло-солодких яблука помийте та наріжте середніми кубиками. Додайте їх у каструлю до борщу.

Додайте томатну заправку. Трохи перемішайте, аби розподілити її. Додайте солі та перцю на свій смак. Проваріть 5 хвилин. В окремій посудині змішайте 100 г сметани з 1 ст. л. білого консервованого хрону (або натертий свіжий хрін). Додайте сметану з хроном у каструлю до борщу, перемішайте і дайте трохи настоятися.

Борщ. Фото: скріншот youtube

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль