Холодними вечорами все більше виникає бажання створити затишну атмосферу, заварити гарячого чаю та потішити себе солоденьким. Не відмовляйте собі в такому задоволенні, але варто заздалегідь подбати про приготування домашньої випічки.

Багато хто з нас пам'ятає "Шахове" печиво з дитинства - воно є традиційним у Швеції. Готується воно не так складно, як може здатися, а виходить пісочним і буквально тане у роті.

Шахове печиво, фото hozoboz

Складові:

  • 200 г вершкового масла кімнатної температури;
  • 100 г цукру;
  • 2 1/2 склянки борошна, розпушеного;
  • 2 ст. л. несолодкого какао-порошку.
  • 2 ч. л. ванільного цукру.

Приготовлене:

Популярні новини зараз

Без скандалів і бусиків: ТЦК переходять на нові правила мобілізації

Гороскоп на сьогодні, 7 червня: спокуси тельців, сварки терезів і плани водоліїв

Чоловікам після 50 приготуватися: кого мобілізують уже з червня

За мобілізацію можна не перейматися: кого не чіпатиме ТЦК цього літа

Показати ще
  1. Зварити круто яйця. Відокремити жовтки від білків. Жовтки розім'яти виделкою. Додати до жовтків м'яке вершкове масло, цукор, сіль та ванільний цукор. Ретельно перемішати до однорідної маси.
  2. Приготувати дві миски. В одну просіяти 140 г борошна і додати половину масляної маси, в іншу миску просіяти 130 г борошна, додати какао і половину масляної маси, що залишилася.
  3. Замісити два види тіста. Темне та світле тісто розкотити в однакові за розмірами пласти приблизно 10х15см. Скласти пласти один на одного, трохи притиснути і прибрати в холодильник на 1 годину.
  4. Витягти тісто з холодильника, ножем підрівняти краї пластів і розрізати вздовж на чотири рівні частини. Брусочки, що виходять, скласти по два, один на один, так, щоб темна частина була розташована на світлій частині. Злегка притиснути.
  5. Нарізати брусочки на квадратики товщиною 1 см. Деко вистелити пергаментом для випічки, розкласти печиво на ньому і випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 190 градусів 10-15 хвилин.