Холодними вечорами все більше виникає бажання створити затишну атмосферу, заварити гарячого чаю та потішити себе солоденьким. Не відмовляйте собі в такому задоволенні, але варто заздалегідь подбати про приготування домашньої випічки.
Багато хто з нас пам'ятає "Шахове" печиво з дитинства - воно є традиційним у Швеції. Готується воно не так складно, як може здатися, а виходить пісочним і буквально тане у роті.
Складові:
- 200 г вершкового масла кімнатної температури;
- 100 г цукру;
- 2 1/2 склянки борошна, розпушеного;
- 2 ст. л. несолодкого какао-порошку.
- 2 ч. л. ванільного цукру.
Приготовлене:
Популярні новини зараз
Показати ще
Індексація пенсій у 2025 році буде не для всіх: хто опиниться за бортом підвищень
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
- Зварити круто яйця. Відокремити жовтки від білків. Жовтки розім'яти виделкою. Додати до жовтків м'яке вершкове масло, цукор, сіль та ванільний цукор. Ретельно перемішати до однорідної маси.
- Приготувати дві миски. В одну просіяти 140 г борошна і додати половину масляної маси, в іншу миску просіяти 130 г борошна, додати какао і половину масляної маси, що залишилася.
- Замісити два види тіста. Темне та світле тісто розкотити в однакові за розмірами пласти приблизно 10х15см. Скласти пласти один на одного, трохи притиснути і прибрати в холодильник на 1 годину.
- Витягти тісто з холодильника, ножем підрівняти краї пластів і розрізати вздовж на чотири рівні частини. Брусочки, що виходять, скласти по два, один на один, так, щоб темна частина була розташована на світлій частині. Злегка притиснути.
- Нарізати брусочки на квадратики товщиною 1 см. Деко вистелити пергаментом для випічки, розкласти печиво на ньому і випікати в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 190 градусів 10-15 хвилин.
Нагадаємо, як приготувати цілющу воду з кропу
Раніше ми писали, щоб суп не скис: коли правильно класти зелень у страву