Взимку наш організм дуже потребує вітамінів і мікроелементів, але в цей період також дуже популярна різна консервація. Щоб поєднати це, можна приготувати смачний джем із цитрусових та інших фруктів, який принесе масу користі в такий вразливий для загального здоров'я час.
Цей рецепт практично нічим не відрізняється від заготовок на зиму, хоча джем готується ще швидше. Нам знадобляться свіжі сезонні фрукти, які зараз продаються на кожному розі. Такі ласощі робляться на основі желейного цукру.
Складові:
- 3 грейпфрута
- 4 мандарина
- 1 лимон
- 1 яблуко
- 1 груша
- 500 гр желейного цукру
Процес приготування:
Пенсіонери втратять надбавки: кого торкнеться у першу чергу
Стосується одержувачів пенсій, субсидій та пільг: важливе попередження від ПФУ
Фальшиві гроші заполонили Україну: де найчастіше зустрічаються та які купюри підробляють
Нові правила мають скоротити кількість ухилянтів: чоловіки повинні прийти до ТЦК
- Очистіть грейпфрути, мандарини та лимон. М'якоть дрібно поріжте. Помийте, почистіть і натріть на тертці яблука та груші.
- Зважте нарізані та натерті фрукти. 1250 г м'якоті змішайте з 500 г желейного цукру.
- Поставте масу на вогонь і постійно помішуючи, доведіть до кипіння. Залишіть на 3 хвилини і розлийте джем по заздалегідь приготовленим баночкам. Форми накрийте кришками і дайте джему охолонути. Зберігати варто в прохолодному місці - у шафі на балконі, погребі чи холодильнику.
Раніше ми писали про те, як приготувати зимовий суп із холодця та буряків: невигадливий рецепт з того, що залишилося після свят
Як повідомляв Знай.ua, ідеальне картопляне пюре без грудочок за пару хвилин: чим замінити молоко - перевірені заправки
Також портал Знай.ua писав, що корисніші для здоров'я та допомагають схуднути: у чому різниця між зеленими та жовтими бананами